sosyal medya, video ve mesajlaşma platformlarında oynanabilen mobil oyunlar geliştiren bir teşebbüs olarak karşımıza çıkan Artie, 10 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Laf konusu tohum yatırımın Artie'nin aldığı ilk yatırım olduğunu da belirtelim.

İlk etapta akıllı artırılmış hakikat avatarları geliştirme hedefi ile yola meydana çıkan Los Angeles merkezli teşebbüs, 2018 yılında Armando Kirwin ve Ryan Horrigan göre kuruldu. Süre için de avatarlar yerine mobil oyunlar geliştirmeye geçiş yapan Artie, Twitter, Instagram, TikTok ve Facebook gibi popüler platformlarda oyun oynanmasını sağlıyor.

Sahip olduğu egzersiz modeli doğru başvuru mağazalarında yer almayan Artie, bu sayede Apple ve Google'a yüzde 30 oranında kurul vermekten de kurtulmuş oluyor. Artie'nin yatırımcıları aralarında Zynga kurucusu Mark Pincus, meşhur basketbolcu Kevin Durant, Thirty Five Ventures, Raised In Space Enterprises, Shutterstock kurucusu Jon Oringer, Tyler and Cameron Winklevoss, Susquehanna International Group, Harris Blitzer Sports & Entertainment + The Sixers Lab, Manuel Bronstein ve Chad Hurley yer alıyor.

Daha önce Activision/Blizzard, Jam City, Playtika, Infinity Ward, Disney, Snap, Mozilla ve Facebook gibi kayda değer oyun ve teknoloji markalarda çalışan kişilerden oluşan bir ekibe sahip olan Artie, alınan yatırımı teknolojisini ilerletmek ve 2021 yılında ilk oyun listesini yayınlamak için harcayacak. Artie'nin geliştireceği oyunların bedava olarak sunulacağını ve oyun içi satın alma seçenekleri ile gelir elde edileceğini de belirtelim.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/02/18/sosyal-medya-platformlarinda-oynanabilen-oyunlar-gelistiren-artie-10-milyon-dolar-yatirim-aldi/