Bu yılın başlarında hayatlarımıza giren, oldukça da ses getiren, ancak şimdilerde popülaritesini kaybetmiş bir başvuru formu olan Clubhouse'u yakından hatırlayacaksınız. Clubhouse'un bu başarısından sonradan birçok teknoloji devi de aynı uygulamalar çıkarmaya başlamıştı. Facebook, LinkedIn, Discord, Twitter derken benzer bir başvuru formu da müzik streaming platformu Spotify'dan gelmişti.

Spotify'ın Greenroom adını verdiği kullanım, Algılayıcı Tower'ın verilerini incelediğimizde bugüne dek iOS'ta toplam 141 bin defa indirildi. Bu sayıya, Spotify'ın sesli iletişim platformuna geçişini gerçekleştirmek için edindiği bir başvuru olan Locker Room adlı uygulamanın indirmeleri de dahil edildi. Android için uygulamanın indirilme sayısı ise takriben 100 bin olarak açıklandı, oysa bu veri Algılayıcı Tower kadar doğrulanmadı. 

Tekrar Algılayıcı Tower, Clubhouse'un indirilme sayısının ise 18,7 milyonu iOS'ta elde etmek üzere toplam 30,2 milyon yüklemeye sahip olduğunu açıkladı. Bu da Spotify'ın Greenroom'unun epey yol kat etmesi gerektiği anlamına geliyor. 

Spotify Greenroom, dünyanın her yerinden Spotify kullanıcılarının canlı ses odaları oluşturmasını ve oluşturulan bu canlı ses odalarına katılmasını sağlıyor. Bir De söz konusu ses odaları sonrasında podcast'lere dönüştürülebiliyor. Spotify Greenroom, Locker Room'un kodunu kullanıyor. Fakat bu noktada Locker Room'un beyaz ve kırmızı renklerinin yerini Spotify marka kimliğine bıraktığını belirtmekte de üstünlük var. Keza Spotify kullanıcı bilgileriniz ile Spotify Greenroom'a giriş yapabiliyor ve böylece ilgi alanlarınıza kadar, kişiselleştirilmiş bir tecrübe ile karşılaşabiliyorsunuz.

Spotify Greenroom'un lansmanı geçtiğimiz ay gerçekleşti ve şimdiki verilere baktığımızda aylık 365 milyondan pozitif kullanıcısı olan Spotify'ın bu kullanıcılarının epeyce azı Greenroom ile ilgilenmiş gibi görünüyor. Diğer Taraftan uygulamayı indiren 240 bin kişinin de Greenroom'u aktif olarak kullanmadığını hesaba katarsak, platformun kullanıcısı sayısının epey düşük olduğunu söylemek de mümkün olacaktır. Spotify'ın Greenroom için kullanıcı sayısını artırma konusunda nasıl bir yol izleyeceğini ilgiyle bekliyoruz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/29/spotify-in-clubhouse-benzeri-uygulamasi-greenroom-un-indirilme-sayisi-240-bine-ulasti