Online müzik yayını konusunda günümüzün en popüler platformu olan Spotify, kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Eylül ayında ABD için sesli kitap kataloğunu kullanıma sunan Spotify, sesli kitap servisinin büyüyeceğini duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Spotify'ın sesli kitap servisi, 300 bin adet İngilizce sesli kitap ile birlikte karşımıza çıkmıştı. Sesli kitap servisini esas dili İngilizce olan ülkelerde büyütmek isteyen Spotify, laf konusu özelliği Birleşik Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda ülkeleri için kullanıma sundu.  

Spotify tarafından aktarılan bilgilere göre Birleşmiş Krallık, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki Spotify kullanıcıları, 300 bin sesli kitabın tamamına erişebilecek. Spotify göre sunulan sesli kitap özelliğinin platformun Premium abonelik servisi içinde yer almadığını da ekleyelim.

Spotify'ın sesli kitap servisini kullanabilmek için ilk önce dinlemek istediğiniz sesli kitapları platform içinden satın almanız gerekiyor. Pazarda bulunan sesli kitap uygulamaları ile aynı özellikler sunan Spotify, sesli kitaplar için offline dinleme, puanlama, oynatma hızını ayarlama ve bambaşka cihazlardan dinleme gibi özellikler sunuyor.

Şu lahza için sadece İngilizce kitaplar sunan Spotify'ın başka hangi diller için hizmet vereceği veya sesli kitap özelliğini hangi ülkeler için kullanıma sunacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Sesli kitap uygulamalarının son birkaç sene içinde epeyce popülerleştiklerini de hatırlatalım. Spotify'ın ayrı dil destekleri ile süratli bir şekilde sesli kitap servisini büyütmesi sürpriz olmayacaktır.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/23/spotify-in-sesli-kitap-ozelligi-4-yeni-ulke-icin-kullanima-sunuldu