Müşterilerinin trafik ve gelirlerini artıracak özgün içerikler üretmeye odaklanan online bir çözüm olarak karşımıza çıkan İçerikmatik, Aykut Otu kadar 2017 yılında kuruldu. Takriben 18 ay içinde geliştirilen içerik imal platformu, şu lahza için 15 karakter bir ekibe sahip durumda.

Müşterilerinin istekleri doğrultusunda özgün içerikler üreten İçerikmatik platformu içinde 700'den fazla içerik üreticisi yer alıyor. Ağırlıklı olarak medya ve e-ticaret sektöründeki müşterilere hizmet veren İçerikmatik'in en çok istek aldığı içerikler ise blog içerikleri, mahsul açıklaması içerikleri, kategori içerikleri, basın bültenleri ve e-mail bültenleri.

Platformu uygulamak için tek yapmanız gereken ise içeriğinizin yapısı, hitap şekli, anahtar kelimeleri gibi detaylarıyla birlikte sipariş ekranından siparişlerinizi oluşturmak. Belirlediğiniz detaylara göre içerik üreticileri göre hazırlanan içerikler, sonrasında ise editörler tarafından denetim ediliyor. 

Ardından ise müşteriler, detaylı denetleme ve düzenleme aşamasından geçirilen içerikleri İçerikmatik hesapları içinden diledikler formatta teslim alabiliyor. İçerikmatik'in müşterileri arasında CarrefourSA, D&R, Memorial, Mynet, Onedio ve Penti gibi önemli markaların yer aldığını da paylaşalım.

Temelinde öteki içerik imal platformları ve geleneksel içerik ajansları ile karşı taraf durumda olan İçerikmatik, sunduğu dijital çözüm ve kullanıcı deneyimini ön planda tutması ile birlikte rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor. 2022 yılına dair güncel verilerini de bizlerle paylaşan İçerikmatik'in bir önceki sene ürettiği içeriklerin yüzde 97,8'i markalardan herhangi bir revize almadan onaylandı.

İçerikmatik kadar aktarılan bilgilere göre platformda bulunan markaların yüzde 30'u yıl her tarafında asgari 12 içerik talebi oluşturdu. En çok talep oluşturan 5 markanın en yenisi ise İçerikmatik'ten 20 aydan uzun süredir hizmet almaya devam ediyor.

Bugüne değin herhangi bir yatırım almayan İçerikmatik, topluluğu ile birlikte ürettikleri içerikler üzerinden kazanç elde ediyor. İçerikleri türüne, kategorisine ve uzunluğuna göre fiyatlandırma yapıldığını da keza ekleyelim. Topluluğuna, editöryal süreçlerine ve teknolojisine yatırım yapmayı sürdürecek olan İçerikmatik'in ana hedefi ise markaların en kaliteli içeriklere en az eforla sahip olmalarını karşılamak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/09/yerli-icerik-uretim-platformu-icerikmatik