Dünyanın en popüler müzik streaming platformlarından Spotify, özellikle sunduğu kişiselleştirilmiş listelerle dikkati çekiyor. Kişiselleştirmeyi ve kullanıcısının dinlediklerine özel içerikler sunmayı hedefleyen platform, bu kapsamda yapay akıl destekli yeni bir özellik hayata geçirdi. "DJ" adı bahşedilen OpenAI teknolojisini kullanan özellik, yapay zeka destekli yorumlarla kişiselleştirilmiş müzik önerileri oluşturuyor.

Spotify, DJ'i "sizi ve müzik zevkinizi iyi tanıyan, sizin için ne çalacağını seçebilecek kişiselleştirilmiş bir yapay zeka kılavuzu" olarak tanımlıyor. İlk olarak beta sürümünde kullanıma açılan bu özellik, gerçekçi bir sesle kullanıcının beğeneceği parçalar ve sanatçılar hakkında yorumların yanı sıra derlenmiş bir müzik dizisi sunuyor.

Paylaşılanlara göre nitelik, en yeni müzikleri sıralayacak ve kullanıcının eski favorilerinden bazılarına geri dönüş yapacak, hatta olur ya de yıllardır dinlenmeyen şarkıları her tarafta gün yüzüne çıkaracak. Ardındaki, kullanıcının beğenebileceği şeyleri gözden geçirecek ve yalnızca kullanıcı için seçilmiş bir şarkı akışı sunacak. Ayrıca geri bildirimlere tarafından dizilimi de sürekli olarak yenilenecek.

DJ, tıpkı bir insan gibi çalınan parçalar hakkında sesli yorumlar da yapıyor. Metnin sese dönüştürülmesi konusunda, Spotify'ın geçen sene satın aldığı Sonantic'in devingen bir suni akıl ses platformu kullanılıyor. Özelliği uygulamak için DJ butonuna tıklamak tatmin edici oluyor.

OpenAI destekli özellik, hala beta sürecinde ve şimdilik sadece ABD ve Kanada'daki Spotify Premium aboneleri için İngilizce olarak sunuluyor. Öteki ülkeler için ne zaman aktif edileceği ise hemen şimdi belli değil.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/23/spotify-openai-teknolojisini-kullanan-yapay-zeka-destekli-dj-ozelligini-yayina-aldi/