Spotify, kendi blog yazısında, radyo yayıncılarının programlarını podcast olarak yüklediklerinde para kazanmalarına, onları düzenlemelerine ve dağıtmalarına muavin olmaya odaklanan Avustralyalı teknoloji şirketi Whooshkaa'yı satın aldığını duyurdu. Spotify, Kasım 2020'de de podcast yayıncılarına içeriklerinden daha pozitif kazanmalarına asistan olacak reformcu araçlar sunulmasını karşılayan Megaphone'u satın almıştı. Şirket, Whooshkaa satın alımıyla Megaphone'un özelliklerinin geliştirileceğini söylüyor.

Spotify, dünya çapındaki yayıncıların podcast işlerini büyütmelerine tezgâhtar olmaya devam etmeye istikrarlı olduklarını belirtiyor. Şirket, Avustralya merkezli bir podcast teknolojisi platformu Whooshkaa'yı da bu nedenle satın aldığını açıklıyor. Spotify'a göre Whooshkaa, egemen içerik oluşturuculara, yayıncılara ve markalara içeriği barındırma, dağıtma, para kazanma ve izleme için yerinde maliyetli, uçtan uca bir platform sağlıyor.

Wall Street Journal ve Australian Radio Network gibi kurumsal yayıncılar için tercih edilen podcast platformu olarak etkinlik bildiren Megaphone, yayıncıların kendi podcast işletmelerini oluşturmalarına, para kazanmalarına ve Spotify'ın beyaz reklam alanlarının yanı sıra içeriklerini ölçmelerine yardımcı olabilecek detaylı bir podcast araçları paketi sunuyor. Whooshkaa'nın Megaphone'a entegre edilmesiyle radyo yayıncıları mevcut ses içeriklerini bir podcast'e daha basit ve seri bir şekilde dönüştürebilecek.

Spotify Audience Network ile reklamcılar, Spotify Originals & Exclusives, Megaphone ve Anchor aracılığıyla üçüncü taraf içerikler de dahil elde etmek üzere podcast ağı genelinde dinleyen kitleleri hedefleyebiliyor. Whooshkaa'nın "yayından podcast'e" teknolojisini platforma entegre etmek, Spotify Audience Network'e çok daha artı üçüncü taraf içeriğin getirilebileceği ve reklamcıların daha artı izleyiciyle temas kurmasına asistan olunacağı anlamına geliyor.

Satın almanın mali detayları ise paylaşılmadı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/17/spotify-podcast-yayincilarina-yeni-ozellikler-sunmak-amaciyla-whooshkaayi-satin-aldi