İşletme gelirlerini 14 milyon Euro olarak belirleyen işyeri, 2021 yılındaysa 150 milyonla 250 milyon Euro aralarında bir gelir kaybı yaşamayı bekliyor. Firmanın bu gelir kaybını 400 milyon kullanıcı rakamını aşarak telafi edeceği varsayım ediliyor.

Rapora şirketin önceki çeyreğe kıyasla kayıp oranlarını sabitlemiş durumda olduğunu gösteriyor. Bunun nedenleri arasındaysa salgın nedeniyle insanların davranışlarında şansın dönmesi meydana gelmesi ve aboneliklerin iptal edilmemesi için aile planı gibi tekliflerin sunulması.

Keza Spotify, Avrupa Birliği’nin Apple‘a App Store ücretlerindeki kesintiye ilişkin yönelttiği anti-tröst suçlamasından etkilenme ihtimali ile karşı karşısında. Zira Spotify ve Epic gibi bir takım geliştiriciler firmanın kendi ödeme sistemini gerekli kıldığını iddia ediyor. Ama İsveç merkezli işyeri, sanatçılara adil bir şekilde ödeme yapmadığı yönündeki eleştirilereyse herhangi bir izah etme yapmış değil. Geçen sene bir grup müzisyen, Spotify‘ın düşük vergi ödediği gerekçesiyle Kırık Kayıt kampanyasını başlattı. Bu ayın başlarındaysa Apple Music‘in sanatçılara dinlenme başına bir sent, Spotify‘ın ise yarım sent ödediği saptandı.

Bu gelir adaletsizliği iddialarının yanında, CEO Daniel Ilave‘in İngiltere Premier Lig futbol kulüplerinden Arsenal’i Stan Kroenke‘den satın edinmek için nabız yoklamaya başladığını da hatırlatalım.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/spotify-yeni-abone-sayisini-acikladi
Yorumlar