Bugün Electronic Arts için büyük bir gün çünkü şirket yeni Star Wars oyunu duyursunu gerçekleştiridi. EA Studios yöneticisi Patrick Soderlund, EA olarak Titanfall yapımcısı Respawn Entertainment ile beraber çalıştıklarını, Star Wars evreninde geçen yepyeni bir üçüncü kişi bakış açılı aksiyon-macera oyunu yaptıklarını söyledi.
Ayrıca bilindiği gibi Respawn Entertainment Titanfall 2 üzerinde de çalışıyor ve onun da bu yıl sonu çıkacağı söyleniyor. Buna ek olarak, firma mobil oyun sektörüne de girmeyi düşünüyor. Dolayısıyla Star Wars oyunu da yapmak onları bir hayli zorlayacaktır.

Respawn Entertainment’i, uzun süre Call of Duty oyunlarında çalışan, sektörün tanınmış isimleri Vince Zampella ve Jason West geçtiğimiz yıllarda kurmuştu. Şimdi ise EA ilk defa bir “dış stüdyo” ile çalışacak çünkü daha önce oyunlarını kendi bünyesinden olan Visveral Games, Capital Games, DICE, BioWare, Motive gibi firmalara yaptırıyorlardı.
Respawn’ın yaptığı Star Wars oyunu hakkında daha fazla bilgi ve çıkış tarihi ise henüz yok. Siz nasıl bir oyun bekliyorsunuz? Bize yorumlarda bildirebilirsiniz.