Yeni Zelanda‘da halka açık bir panelde Gabe Newell, seyirciden gelen, “Steam konsollara gelecek mi ?” sorusuna, “Bu yılın sonuna kadar bununla ilgili daha iyi bir fikre sahip olacaksın” cevabını verdi. Konsolların kendi mağazaları bulunuyor. Sony, Microsoft ve Nintendo kendi konsollarında Steam gibi bir rakibe nasıl tepki verecek hemen şimdi emin değil. İddialara göre Steam sadece Valve‘in geliştirdiği oyunları barındırabilir. Half-Life, Portal ve Counter Strike gibi. Gabe Newell’ın katıldığı panelde cevapladığı sorunun videosu da çekildi. Reddit kullanıcısı Odysseic videoyu paylaştı.

Valve CEO’su Gabe Newell

Yine De çok fazla kesin olmama mevcut. Steam’in konsol versiyonunda bir bölge kilidi veya sabit kur olup olmayacağı ile ilgili bilgiler de bulunmuyor. Bu stil gelişmeler ülkemizdeki konsol oyuncuları açısından iyi olabilir. Ayrıca bu olay Steam’in konsollara gelmesi hakkındaki birincil tanımlama da değil. 2011 yılında Valve, Steam aracılığıyla Portal 2’nin PS3 üzerinde nasıl çalışacağı hakkında bir kaç açıklama yapmıştı.

Steam’in PS3’te kullanılmak istenmesindeki neden Steam başarımları, PC‘deki ya da MAC‘deki Portal 2‘ye Steam üzerinden erişip PS3‘te oynamaktı. Bu yılın sonunda Gabe Newell‘ın ne kastettiğini göreceğiz.

Siz Steam’in konsollara geleceğini düşünüyor musunuz ? Bu durumdaki beklentileriniz neler ? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/steam-konsol-oyuncularina-goz-kirpti
Yorumlar