derhal hayatımızda olan iPhone, Mac ve daha çoğu Apple ürününün bu günlere gelmesinde önemli payı bulunan Steve Jobs göre 1973 tarihinde yapılan bir iş başvurusu açık artırmayla satışa çıktı. Metin hem NFT olarak dijital ortamda ayrıca de somut dünyada bambaşka fiyatlardan herif bulmayı başardı.

Değiştirilmesi mümkün olmayan dijital varlık anlamına gelen NFT çılgınlığı büyümeye devam ediyor. Twitter kurucusu Jack Dorsey’in attığı birincil tweetten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın popüler bir sözüne, Jay-Z’nin ilk albümüne varana dek görsel, metinsel her türlü veriyi kapsayan NFT ile derhal de Apple kurucusu Steve Jobs gündem oldu.

Shopify’ın NFT satışlarındaki ilk adresi NBA oldu

Steve Jobs meslek başvurusu 343 bin dolara satıldı

Steve Jobs’ Job Application sitesinde bulunan bilgiye takriben, Apple’ın kurucusunun şahsen eliyle yazdığı iş başvurusu maddesel ortamda 343 bin dolara satıldı. Değiştirilmesi mümkün olmayan dijital varlık anlamına gelen NFT sürümü ise 23 bin dolara müşteri buldu.

Açık artırmanın dijital tarafını popüler NFT platformu Rarible yürütürken, fiziksel versiyonunun satışından ise Snoofa sorumluydu. Toplamda 7 gün süren açık artırma 21 Temmuz’da başladı. Binlerce talip Steve Jobs’un iş başvurusuna sahip olmak için kıran kırana yarıştı. Fakat sonuç olarak en yüksek fiyatı veren alıcıya talih oldu.

steve jobs nft açık artırma

İlk kez satışa çıkmıyor

Steve Jobs’un meslek başvurusu ilk kez açık artırmaya çıkmıyor. 2017 yılında 18 bin dolar, 2018’de de 174 bin dolar fiyatla herif buldu. Geçtiğimiz Mart ayında ise bu sayı 222 bin dolara dek çıktı. Steve Jobs imzalı 1973 tarihli tatbik metnini güncel bir açık arttırma ile her yerde gündeme getiren organizatör Olly Joshi konuyla alakalı olarak izah etme yaptı. İş başvurusunun bedensel açık artırmaya ek olarak dijital bir NFT varlığını da satışa sunduklarını belirtti.

NFT kripto teknolojisini dijital sanat eseri sahipleri, sanal olarak açık arttırma gerçekleştirmek için kullanıyorlar. Bu anlamda NFT temelli olarak müzayedeler, dijital eserin kime ait olduğunu belgeleyen bir yapıya sahip. Düzeltme, değiştirilemez kripto belirteci teknolojisi sayesinde gerçekleşiyor.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/steve-jobsun-is-basvurusu-rekor-fiyatla-alici-buldu