Apple'ın kurucu ortaklarından olan Steve Wozniak, platform içinde yer alan bir video sebebiyle geçtiğimiz hafta YouTube'a dava açmıştı. Bloomberg kadar aktarılan bilgilere tarafından Steve Wozniak'ın YouTube'a karşı açtığı dava başlamadan bitti.

Andırmak icabında Steve Wozniak, YouTube içinde yer alan bir videoda bitcoin dolandırıcılığı yapıldığı ve video içinde kendi görselleri kullanıldığı için YouTube'a dava açmıştı. Paylaşılan bilgilere kadar duruşma, bitcoin dolandırıcılığı yapılan videoda Steve Wozniak görselleri kullanılmasından YouTube'un sorumluluk sahibi olamayacağına karar verdi.

Bunun yanı sıra mahkemenin Steve Wozniak'a YouTube'a karşısında yaptığı şikayeti gözden geçirmesi için 30 jurnal bir süre verdiğini de ekleyelim. Bu kararla birlikte Steve Wozniak'ın YouTube'a açtığı davanın da sonuna gelinmiş oldu.

YouTube ve Google gibi internet şirketlerinin kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikten sorumlu olarak muamele görmesini engelleyen federal bir yasayla korunduklarını da ekleyelim. Konu hakkında talimatlar yapan Wozniak, YouTube'un videoları aylarca platformundan kaldırmamasının yanı sıra onlara trafik çeken hedefli reklamlar göstererek dolandırıcılığa katkıda bulunduğunu da söyledi.

Söz konusu üçkâğıt videolarında görselleri bulunan tek ismin Steve Wozniak olmadığını da paylaşalım. Bill Gates, Elon Musk ve Dell CEO Michael Dell gibi teknoloji dünyasının manâlı isimlerinin görselleri de bu videolarda yer alıyor. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/03/steve-wozniak-youtube-a-karsi-actigi-davayi-kaybetti