Getir, ülkemizdeki en kayda değer e-ticaret platformlarından biri olan n11.com'a stratejik yatırım yapacağını geçtiğimiz yılın Ağustos ayında sizlere aktarmıştık. Kasım ayında ise yatırım süreci konusunda birincil adım geldi ve süreç Rekabet Kurumu'na uygulama olarak karşımıza çıktı.

Getir kadar paylaşılan bilgilere göre Getir ve n11.com arasındaki yatırım süreci tamamlandı ve Getir, n11.com'un ortağı olarak şirketin hissedarları arasına katılmış oldu. Getir'in n11.com'a ne kadar yatırım yaptığı ya da yüzde kaç hissesi olduğu konusunda ise herhangi bir veri bulunmuyor. Aktarılan bilgilere tarafından Getir, şirketin idare kontrolünden de sorumlu olacak. n11'de mevcut ortakların şirkette kalmaya devam edeceklerini de paylaşalım.

Sürecin nasıl işlediğine bakacak olursak her şey Getir kurucusu ve CEO'su Nazım Salur'un Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşım ile başladı. Salur, attığı Tweet ile birlikte öngörüşmelerin tamamlandığını ve ilerleyen dönemlerde stratejik yatırımın gerçekleşeceğini duyurdu.

Kasım ayında ise Getir göre Rekabet Kurumu'na bir kullanım yapıldı. Dilekçe içinde ise "Getir Perakende Lojistik AŞ'nin sermaye artırımı aracılığıyla Doğuş Planet Elektronik Ticaret ve Bilişim AŞ'de hissedar olmasına ilişkin işlem." ibaresi yer alıyordu. 

Laf konusu kullanım sürecinin de olumlu sonuçlanması ile birlikte Getir, n11.com'a yatırım yapmış oldu. 2013 yılında Doğuş Holding ile Güney Kore'nin en büyük gruplarından olan SK Planet ortaklığında kurulan ve Türkiye'deki e-ticaret pazarının en manâlı oyuncuları arasında yer alan n11.com'un dünden bugüne değin nasıl bir serüven yaşadığını da geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Dilerseniz n11.com'un tüm serüveni ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında n11.com'un halka talep süreci resmen başlamıştı. Getir'in yatırımın ardından halka talep sürecinin nasıl işleyeceği ise şu an için merak konusu.

983 milyon dolar yatırım ile birlikte 2021 yılında en fazla yatırım bölge ikinci yerli teşebbüs konumunda bulunan Getir ise süratli bir şekilde büyümeye devam ediyor. Ayrıca Avrupa ayrıca de ABD'de hızlı bir şekilde artan şirket, aynı zamanda farklı alanlara yönlendirilmiş satın almalar da gerçekleştiriyor.

Andırmak icabında Garenta'nın vasıta paylaşımı platformu MOOV'un yüzde 75'inin Getir satın alınacağı KAP'ta karşımıza çıkmıştı. Ardından ise Getir, Kasım ayında Şok'un azınlık hisselerini almak için hedef mektubu imzalamıştı. Yeniden Geçtiğimiz Kasım ayında ise Getir'in İngiltere merkezli hızlı teslimat uygulaması Weezy'inin tamamını satın edinmek üzere bağlayıcı sözleşmeleri imzaladığını sizlere aktarmıştık.

Kısacası Getir, keza hizmet verdiği yerleri artırarak ayrıca de yapacağı satın almalar ile büyümeye devam edecek gibi görünüyor. Getir'in n11.com'a yaptığı yatırım ile ilgili detayları sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/01/11/stratejik-yatirim-tamamlandi-getir-n11-com-a-ortak-oldu