Massachusetts Institute of Technology bünyesindeki bazı araştırmacılar, Wi-Fi sinyalleri aracılığı ile bir kullanıcının tam o anki konumunu nokta atışı yaparak belirlemeyi sağlayan yeni bir kablosuz sistem üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bu sistemin Wi-Fi'ın coğrafi sınırlama becerilerine yepyeni bir boyut katması ve çok daha güvenli drone'ların önünü açabileceği belirtildi.

Üniversitenin Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka Laboratuvarı bünyesindi çalışan bir ekip, üzerinde çalıştıkları bu yeni kablosuz bağlantı sistemi şimdilik Chronosolarak olarak adlandırılıyor. Bu sistem, ultra gelişmiş özellikler sayesinde kullanıcıların cihaz yerine doğrudan kullanıcının kendisine odaklanarak konumlanmasını sağlıyor.

Bu yeni hassas Wi-Fi teknolojisi sayesinde kullanıcıların artık ev ya da ofisleri için, önceden belirlenmiş olan bölgenin dışında kalan hiç kimesinin erişemeyeceği (bir bakımdan gizli,yani kişiye özel) "coğrafi olarak sınırlanmış" şekilde bir Wi-Fi ağı kurması mümkün hale gelebilecek. Böylece komşularınızın ya da yakınlardakilerin Wi-Fi bağlantınıza girmesini egnellemek için bir şifre kullanmak zorunda kalmayacaksınız.Çünkü ağınızı yalnızca siz görebileceksiniz.

Şimdiye kadar yapılan testlerde, bir dairede ki kullanıcıları izleyen ekip sistemi %94'lük doğruluk payına ulaşmayı başardı. İzlenen kişi bir mağazadayken ya da bir kaldırımda hareket halindeyken başarı oranı %97'ye kadar yükseldi.Olumlu sonuç alan ekip üyeleri, bizlerede bu konu hakkında umut verdiller.