Son dönemde karşımıza maksimum çıkan kavramlardan biri "sürdürülebilirlik". Bundan Başka bu kavram, hayatın her alanında kendine ses bulmaya başladı. Moda, e-ticaret, yemek yemek derken neredeyse her şeyin doğaya daha yararlı ülkü gelmesi için uğraşmaya; bu kapsamda da tüketimi azaltma yoluna gitmeye başladık. Sürdürülebilirlik ile ilgili Webrazzi'de de bugüne değin çoğu yazı kaleme aldık; hatta Insights ekibimiz bu kapsamda önemli araştırmalar da yaptı. Bu yazılara ve raporlara buradan ulaşabileceğinizi hatırlatalım. 

Geri dönüşümün ve baştan kullanımın bu denli kayda değer olduğu bu zamanlarda yemek teslimatı konusunda sürdürülebilir çözümler sunan San Francisco merkezli bir teşebbüs olan Dispatch Goods da Congruent Ventures göre yönetilen tohum yatırım turunda 3.7 milyon dolar yatırım aldı. Tura Bread and Butter Ventures, Precursor Ventures, Incite Ventures, MCJ ve Berkeley SkyDeck gibi yatırımcılar katıldı.

Dispatch Goods, plastik kapların, dondurucu paketlerin ve ambalajların her yerde toplanması konusunda bir altyapılar meydana getirmek için kuruldu. Toplanan paketlerin tümü tümü şirketin tesislerine götürülüyor, burada yıkanıyor, sterilize ediliyor ve her yerde kullanılmak üzere geri satılıyor. 2019 yılında Jessica Heiges ve Lindsey Hoell tarafından hayata geçirilen Dispatch Goods, ister restoran, ister hazırlanmış yemek şirketi veya yemek yayılma hizmeti olsun, yemeklerin her yerde kullanılabilir ambalajlarda teslim edilmesini kolaylaştırıyor. Yani şirketin tip portföyü bir hayli geniş diyebiliriz.

Şirket, gıda yayma uygulamalarını koordine ederek tek kullanımlık gıda ürünlerini gıda dağıtımının açık havada tutuyor ve müşterilerin sürdürülebilir teslimatları seçmesine olasılık tanıyor. Dispatch Goods'un sunduğu bir diğer mahsul ise soğuk ve sıcak yiyecekler için paslanmaz çelik kutular. 

Haftada 10 bin ila 15 bin paket toplanıyor

Paylaşılan verilere tarafından Dispatch Goods, acilen haftada 10 bin ila 15 bin yiyecek paketi topluyor ve işliyor. Lindsey Hoell, yaz boyunca Dispatch Goods kullanmaya başladığından bu yana 4 bin konteynerin yerini alan Bombera da dahil almak üzere, DoorDash, Imperfect Foods ve Bay Area'daki 50 restoran gibi 50'den pozitif müşteriyle çalıştıklarını belirtiyor. 

Dispatch Goods, aldığı bu yatırımı ekibini genişletmek, San Francisco'daki bir mikro merkez de dahil edinmek üzere mevcut tesislerini donatmak ve hizmet alanını genişletmek için kullanacağını açıkladı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/06/surdurulebilir-yemek-teslimat-girisimi-dispatch-goods-3-7-milyon-dolar-yatirim-aldi