Dünyanın en geniş startup kampüslerinden biri olan STATION F, kampüsünde bulunan 1000 şirket arasından seçtiği gelecek vadeden 40 şirketi açıkladı. STATION F, bu şirketleri seçerken, şirketlerin büyümesini ve alıcı kadar gösterilen ilgiyi ayırıcı özellik aldı. 

İlk 3 edisyonda seçilen startuplar bugüne değin toplamda 220 milyon Euro'nun üstünde yatırım aldı. Future 40'ın 2019'daki listesinde yer alan Qantev, 10 milyon euroluk bir yatırım duyurusu yaptı. 2021'de STATION F'in bir parçası olan OneFlash ise 3 milyon euro yatırım aldı. Gelin, 2022'nin Future 40 listesinde bulunan girişimlere birlikte bakalım. 

Ahrtemis: Şirketlerin bilgi pazarlama prensiplerine dayalı olarak işe alım süreçlerini şekillendirmelerine takviye oluyor. 

Alpagga: Yemek Yemek hizmeti (catering) profesyonellerinin kolayca ikinci el teçhizat satışı gerçekleştirmesi için B2B pazar yeri. 

Alvie: Big data ve IoT teknolojilerini bir araya getiren teşebbüs, tarımda pestisit kullanımını yüzde 70 düşürmeyi hedefliyor. Keza organik tarıma geçişi de kolaylaştırıyor. 

Amatera Biosciences: Tarım teknoloji platformu olan girişim, iklim değişikliklerine karşısında odunsu mahsüllerin sürdürülebilmesine odaklanıyor. Bu bağlamda doğal kafeinsiz kahve üretimi de gerçekleştiriyor. 

Bleen: Fransa merkezli girişim, çimenlik ve bahçe alanlarını hemen hemen yeni her tarafta yaratıyor. Bilgi odaklı hizmetleri ve ürünleriyle bahçeleri, sürdürülebilir ekosistemlere dönüştürüyor. 

Blitz: Kurum içi uygulamalar için no-code platform, kullanıcıların işletme uygulamaları geliştirmelerini kolaylaştırıyor. 

Broke and Abroad: E-turizm platformu olarak konumlanan girişim, seyahati daha erişilebilir ayla getirmek istiyor.

Clarity: Alzheimer, Parkinson ve felç gibi nörolojik bozukluklara sahip olan hastalar için Dijital Beyin Kliniği geliştiriyor. Platformda onaylanmış dijital çare yöntemlerinin yanı sıra sanal hakikat ve alıngan tıp metodları kullanılıyor. 

Cobbaï: Girişim bir semantik platformu olarak öne çıkıyor. Müşterilerden geri bildirim toplamayı kolaylaştıran girişim, bu sürecin otomatize edilmesini de sağlıyor. 

Crew3: Web3 şirketletinin toplulukları hayata geçirmesini ve büyütmesini karşılayan platform. 

CrunchDAO: Bilim insanlarının yönettiği teşebbüs, Web3 odaklı Yeni cins finansal iç görü platformu.

Cyrius: Siber emniyet alanında bütün tehlike yönetim sürecini tek bir alanda toplayan platform. 

Deep Talk: Kodsuz bir yapay zeka/ doğal dil işleme platformu olan Deep Talk, metinleri işlemeye uygun verilere dönüştürüyor. Bu noktada platformun araştırmalar, anketler, e-postalar, sosyal ağlar ve sohbetleri, müşteri deneyimini iyileştirmek ve bu girdileri satışa dönüştürmek için kullandığını belirtelim.  

Fygr: Küçük ve orta ölçekli işletme sahipleri için peşin para sızıntı yönetimi ve tahminleme aracı. 

Holis: Şirketlerin ürünlerini ve faaliyetlerinin sosyo-çevresel performansını ölçümlemesini sağlıyor. Bu Nedenle ürünün hayat döngüsü değerlendirmesi gerçekleştirilirken, çevreci tasarımlar da hayat buluyor. Yapay akıl destekli platform ürünlerin verimliliğinin artırılmasında ve maliyetleri düşürülmesinde etkin rol oynuyor. 

Humanitics: Suni akıl destekli SaaS çözümü geliştiren girişim, uyumlu olarak mağaza müdürlerine gönderdiği önerilerle, büyük markaların mağazalarının performansını artırmasını sağlıyor.

IMPACT+: Sürdürülebilirliğe odaklanan teşebbüs, özellikle dijital pazarlama dünyasında bulunan markaların, ajansların, reklam teknolojisi şirketlerinin ve reklam ağlarının çevresel etkilerini azaltmalarını sağlıyor. Kısacası, ekosistemin sera gazı emisyonlarını ve elektrik tüketimini azaltmasına destek oluyor. 

Jamble: Video ve canlı yayın destekli ikinci el moda pazar yeri.

Jimo: Mahsul ekiplerinin son kullanıcılarla bağlanmasını sağlayan girişim, ekiplerin kullanıcıyı merkeze bölge ürünler geliştirmesini amaçlıyor. 

Katalyz: COVID'in ardından uzak satmak yeni bir standart haline gelirken, şirket, B2B anlaşmaların hayata geçme şeklini bitmiş düzenliyor. 

Konect: Oyuncuların kendilerini açıklama edebildiği, başarılarını paylaşabildiği ve birbirileriyle bağlantı kurabildiği bir alan.

Kumulus: MENA bölgesideki içilebilir su kıtlığına çözüm getiren girişim, bunun için bir aygıt ilerletti. Güneş enerjisiyle çalışan taşınabilir boyuttaki aygıt, günde 20 L su üretebiliyor. 

Leto: Kurumların GDPR uyumluluğunu otomatik ülkü getiriyor.

m-work: Ekiplerin elastik alıştırma saatlerini organize etmesini sağlıyor. Böylece hangi günlerde hangi çalışanların iş yerinde olacağı evvelden zahmetsizce belirlenmiş oluyor. 

Notice: İçerik üretimini tek bir alanda gerçekleştirmenizi sağlayan teşebbüs, platformunda tercüme, yayımcı ve kodsuz şablon araçları sunuyor. Notion güya bu teşebbüs ile blog, SSS  ve dokümantasyon sayfaları oluşturmanız mümkün. 

Omena: Menopoz ve sonrası için kadınlara asistan olan dijital sıhhat girişimi.

PALM: Suni zeka ve derin öğrenme destekli teşebbüs, kurumlara yetenek gelişimi için çözüm sunuyor. Özellikle kurum içi kabiliyet geliştirme ile işten ayrılma süreçlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Payper: Kobilere ödeme alma ve peşin para akışı yönetimi konusunda takviye sunan bir ödeme çözümü. 

PoseAI: Patentli hareket seziş teknolojisine sahip platform, son kullanıcıların hareketlerini algılayarak bunları dijital karakterlerle eşleştirebiliyor. Mahsul, bilhassa mobilde çalışması ve oyun ya da fitness gibi alanlarda etkileşimli deneyimler yaratabilmesiyle uyarı çekiyor.

Prepera: Yapay zeka destekli teşebbüs, kullanıcılarının işe alım görüşmelerinde başarılı olmasını sağlıyor. İçerikleriyle Z jenerasyonunu hedefleyen teşebbüs, eğitimleriyle de yeni nesli iş hayatına hazırlıyor. 

Qivio: Scooter ve bisiklet gibi kent içi mobilite araçları için hem kişisel hem de kiralama/satmak yapan aracılar üzerinden sigorta hizmeti sunan dijital bir şirket. 

Qweeko: Ürünlerinizin çevresel etkilerini ölçümlemenizi sağlayan girişim, yaşam döngüsü analizi yaoarak süreci ölçeklenebilir ayla getiriyor. 

Sneakmart: Web2 ile Web3 arasındaki geçişi harika bir şekilde kurgulayan cadde giyimi topluluğu. Dijital ve fiziksel spor ayakkabıların biriktirilmesiyle, hayran odaklı iletişimde yeni bir yaklaşım sunuluyor. 

Symeo: Yazılım ekipleri için ekip verimliliğini ve kod kalitesini yükselten girişim, takım çalışması süreçlerini yeni bir seviyeye çıkarıyor. 

Tailor: NFT biletleme pazar yeri ve yazılımı üreten teşebbüs, sanatçıların ve etkinlik yöneticilerinin kendi hayranlarıyla canlı faaliyetler üzerinden buluşmasını sağlıyor. Keza hayranlara özel yaratıcı ve özgün deneyimler sunulabiliyor. 

The Serious Gut: Girişim, kaygı, bağışıklık ve sindirim bozuklukları için mikrobiyomu merkeze bölge kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor. 

Tremau: Emniyet çözümleri sunan girişim, yerinde maliyetli içerik denetim ve ahenklilik araçlarına basit erişim sağlıyor.

Trout Software: Yeni nesil emniyet araştırma yazılımı geliştiriyor. 

Verdikt: Kurumların Kurumsal Sosyal Mesuliyet performansını ölçen, raporlayan ve iyileştirmeye destek olan SaaS çözümü.

Yumon: İçerik üreticilerine odaklanan oyun platformu, içerik üreticilerinin markalarını ve topluluklarını büyütmesini, reklamsız kazanç elde etmelerini sağlıyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/11/28/surdurulebilirlikten-web3-e-station-f-in-2022-deki-future-40-girisimleri