Geçtiğimiz hafta sonunda, Silikon Vadisi önemli bir problemle karşı karşıya kalmıştı. Hisseleri yüzde 60 oranında düşüş yaşamış Silicon Valley Bank'te para gönderim işlemlerinde sorun yaşanıyordu ve bu teknoloji şirketleri için büyük bir problemdi. Fazla yok, birkaç saat sonradan Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) yaptığı bir yorumlama ile parasal düzenleyicilerin Silicon Valley Bank'i kapattığını duyurmuştu.

Tüm dünyanın uzun süredir gördüğü en büyük mali problemlerden biri olan bu olayın akabinde HSBC, Silicon Valley Bank UK'i satın almış; Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), yayınladığı bir basın duyurusu ile mevduat sahiplerinin Silicon Valley Bank'teki tüm paralarına erişebileceğini açıklamıştı. 

Acilen ise SVB Financial Group, iflas koruma talebinde bulunarak Chapter 11 prosedürünü başlattı. Şirket, parasal zorluklarla karşı karşıya kaldığını ve bu adımın, işlerini sürdürmelerine ve müşterilerine hizmet vermeye devam etmelerine tezgâhtar olacağını belirtti.

Chapter 11 prosedürü, bir şirketin iflasını durdurmak için borçlarını bitmiş yapılandırmasına ve işlerini sürdürmesine izin veren bir yasal işlem. SVB Financial Group, bu süreçte varlıklarını ve değerlerini korumaya çalışacak; müşterilerinin hizmetlerinden etkilenmemelerini karşılamak için çalışacak. 

SVB Securities ve SVB Capital'in fonları ve genel ortak kuruluşları, Chapter 11 dosyasına dahil değil ve SVB Financial Group, işletmeler için daha önce duyurduğu stratejik alternatifleri keşfetmeye devam ederken, olağan akışında faaliyet göstermeye devam edecek. 

Şirket, takriben 2,2 milyar dolarlık likiditeye sahip olduğuna inanıyor. SVB Capital ve SVB Securities'deki peşin para ve hisselerine ilave olarak, SVB Financial Group'un stratejik alternatifler araştırdığı başka değerli yatırım menkul kıymetleri hesapları ve diğer varlıkları da bulunuyor. Şirket, geçen yılın sonunda 209 milyar dolarlık varlığa sahipti. 

Paylaşılanlara kadar SVB Financial Group'un finanse edilmiş borcu, geri ödeme garantisi sadece SVB Financial Group'a ait olan ve SVB Capital veya SVB Securities'a karşı talepleri olmayan sıradan 3.3 milyar dolarlık teminatsız senetlerin toplam sermaye tutarından oluşuyor. Ayrıca, SVB Financial Group'un 3.7 milyar dolarlık imtiyazlı öz sermayesi de bulunuyor.

Chapter 11 prosedürü, SVB Financial Group'un sonraki adımlarda çalışırken FDIC'nin kontrolü dışındaki operasyonlarına devam edebileceği anlamına geliyor. Bu amaçla şirket, öteki şeylerin yanı sıra, SVB Financial Group'un faaliyetlerine herzamanki meslek akışında devam etmek için izin isteyen dilekçelerini İflas Mahkemesine sunmayı planlıyor. İflas Mahkemesi takibine ilişkin ek belgelerin önümüzdeki günlerde dosyalanacağı belirtiliyor.

Bu sürecin nasıl ilerleyeceğini hep birlikte göreceğiz. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/17/svb-financial-group-chapter-11-prosedurunu-baslatarak-iflas-koruma-talebinde-bulundu/