Bankalar için dünya genelinde bankalar arası parasal telekomünikasyon şirketi SWIFT, tokenize varlık pilot çalışmasını başarıyla tamamladı. Şirket, pilot çalışmayı hayata aşmak için Clearstream, Northern Trust ve dağıtık cüzdan teknolojisi (DLT) alanında uzmanlaşan ve Colendi'nin bu yıl satın aldığı SETL ile birlikte çalıştı. 

SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) bu çalışma zarfında, birlikte işlerliği (interoperability) sağlamayı ve piyasa katılımcılarını birbirine bağlamayı amaçlıyor.

Şirket ayrıca tokenize varlık pazarını nasıl destekleyebileceğini araştırıyor. İş ortaklarıyla yürütülen araştırma boyunca, ihraç, teslimata karşılık ödeme ve geri ödeme süreçleri üstünde o kadar fazla deney gerçekleştirildi. 

SWIFT varlık stratejisi daire başkanı Vikesh Patel konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Hemen Olan ve sürtünmesiz işlemlere yönelik vizyonumuz, yalnızca geleneksel menkul kıymetler araçları için değil, aynı zamanda yeni varlık sınıfları için de geçerlidir."

Hatırlarsanız küresel Bitcoin sahipliğinin 2030 yılında yüzde 10'u geçeceği tahminlerini sizlerle paylaşmıştık. SWIFT'in bu hamlesi bizlere dijital ve kripto varlıkların yakında fazla daha geniş kapsamda benimseneceğini gösteriyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/06/swift-tokenize-varlik-pilot-calismasini-basariyla-tamamladi