Robotik teknolojisi bir uçtan bir uca otonom bir şekilde tarım yapılmasına ihtimal sağlayan bir girişim olarak karşımıza çıkan Iron Ox, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Iron Ox tarafından aktarılan bilgilere göre teşebbüs, C serisi yatırım turunda 53 milyon dolar yatırım aldı.

53 milyon dolarlık C serisi yatırım turu Breakthrough Energy Ventures liderliğinde gerçekleşti. C serisi yatırım turuna Breakthrough Energy Ventures ile birlikte Crosslink Capital, R7 Partners, Pathbreaker Ventures, I/O Ventures, Amplify Partners, ENIAC Ventures, Tuesday Ventures, At One Ventures ve Y Combinator'ın katıldıklarını da ekleyelim.

Alınan 53 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Iron Ox'in bugüne değin aldığı toplam yatırım ise 98 milyon dolar seviyelerine ulaştı. 2015 yılında Brandon Alexander ve Jon Binney göre ABD'de kurulan Iron Ox, tarımı teknolojileri üstünde araştırmalar yapıyor.

Otonom bir şekilde tarım yapılmasına olasılık tanıyan Iron Ox'un aktardığı bilgilere kadar şirketin geliştirdiği tarım yapma yönteminde geleneksel tarıma oranla yüzde 90 daha eksik su kullanılıyor. Iron Ox'un robotlarının tarım yapma sürecinde aralıksız bir şekilde bilgi topladığını da ekleyelim.

Bu verilerin toplanmasının amacı ise gelecekte yapılacak olan tarım faaliyetlerinin verimini çoğaltmak. Iron Ox, alınan 53 milyon dolarlık yeni yatırımı ABD'deki operasyonları genişletmek, Ar-Ge çalışmalarını artırmak ve ekibi büyütmek için kullanacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/09/24/tarim-teknolojilerine-odaklanan-iron-ox-53-milyon-dolar-yatirim-aldi