Taşıyıcı annelik üstüne odaklanan dijital afiyet girişimi Nodal 4,7 milyon dolar yatırım aldı. 4,7 milyon dolarlık yatırım turu Amplo kadar yönetildi. Diğer yatırımcılar aralarında femtech alanında yaptıkları yatırımlarla dikkat çeken Scott Belsky, Chelsea Hirschhorn, Kate Ryder, Great Oaks Venture Capital ve Interplay Venture Capital vardı.

Bu ayın başında etkinlik göstermeye başlayan Nodal'ın kurucusu Brian Levine doğrusu bir hekim. Platform, taşıyıcı annelerin ebeveyn profillerini incelemesine ve onlarla bağlantı kurmasına müsade veriyor. Taşıyıcı anne olmak isteyen kişiler ve bu yöntemle çocuk sahibi edinmek isteyenler kendi profillerini oluşturuyor. Nodal, taşıyıcı annelerin hedeflenen ebeveynlerle temas kurmasını sağlayarak taşıyıcı annelik temas sürecini hızlandırmayı hedefliyor. 

Erken dönemde regl, gebelik, doğurganlık ve kadınların cinsel sağlığı üzerine yoğunlaşan femtech uygulamaları kronik hastalıklar, uzaktan peşine düşüp takip ve yaşa kadar farklılaşan sorunlara odaklanmaya başladı.Bir öteki yana tüp bebek konusuna odaklanan şirketler ön plana çıktı. Bu platformlar, kişiselleştirilmiş doğurganlık verileriyle süreci klinik olarak destekliyor. Yani bayan sağlığını bir tam olarak incelemeye başladılar. Yatırımcılar da bu alana istek göstermeye başladı.

Geçen Haziran ayında doğurganlık alanına odaklanan Oma Fertility 37,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Tur, JAZZ Venture Partners, Root Ventures, Mithril Capital, Global Asset Capital ve Free Solo Ventures kadar yönetildi. Yatırımın 29 milyonu yatırımcılardan geldi.  8,5 milyon dolarlık borç finansmanı ise Silicon Valley Bank tarafından sağlandı. Yeni gelen yatırım şirketin ABD operasyonunu genişletmek için kullanılacak.

2020 yılında kurulan şirket; tüp bebek, yumurta dondurma, cenin transferleri ve yumurta bağışı üstüne çalışıyor. ABD merkezli Oma Fertility'nin birincil ürünü OMA Sperm Insight, tüp bebek sonuçlarını iyileştirmek için en sağlıklı spermi belirlemeyi amaçlıyor. Bunun için suni akıl teknolojisini kullanıyor. Şirketin amacı ABD'de doğurganlık klinik ağı belirlemek. Bir taraftan çocuk sahibi almak isteyen herkese bu hizmeti erişebilir kılmak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/09/22/tasiyici-annelik-uzerine-odaklanan-dijital-saglik-girisimi-nodal-4-7-milyon-dolar-yatirim-aldi