Bünyesinde EBRD, IFC, EIF, DEG, FMO, TGIF ve TTGV gibi önemli kurumsal yatırımcıları barındıran Taxim Capital, yeni bir yatırım ile karşımıza çıktı. Edindiğimiz bilgilere kadar Taxim Capital Özel Sermaye Yatırım Fonu, sağlık durumu teknolojilerine odaklanan Moltek'e yatırım yapma kararı aldı.

Taxim Capital Özel Sermaye Yatırım Fonu ve Moltek Sağlık Durumu Hizmetleri Üretim ve Pazarlama'nın zorunlu izinlerin alınması için Rekabet Kurumu'na başvuruda bulunduklarını da ekleyelim. Laf konusu yatırımın miktarı veya Moltek'in değerlemesi ile ilgili herhangi bir parasal data ise paylaşılmadı.

Gerçekleşecek olan Moltek yatırımının Taxim Capital'in yedinci yatırımı olacağını da ekleyelim. Andırmak icabında Taxim Capital,  yakın geçmişte BigChefs Restoran Zinciri, Netcad Yazılım, Suwen İç Giyim, Alke Baytar İlaçları, Cyberwise Siber Güvenlik Çözümleri ve Doğanay Yiyecek şirketlerine yatırım yapmıştı.

2007 yılında kurulan Moltek, Nükleer Tıp alanında etkinlik gösteriyor. Bilhassa kanser tanı ve giderek gelişen biçimde de tedavisinde kullanılan radyofarmasötiklerin üretim, satmak ve dağıtımını yapan Moltek, 150 karakter bir takım tarafından yönetiliyor.

Moltek'in çoğu vakıf, devlet, üniversite ve özel hastanelere hizmet sağladığını da ekleyelim. Edindiğimiz bilgilere tarafından Moltek, Taxim Capital'in yatırımı sonrası, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapıda gücüne zorlama katarak büyümesini hızlandıracak ve aralıksız çoğalan radyofarmasötik alanında son teknoloji ürünleri ülkemize getirip, sağlık sisteminin hizmetine sunmaya devam edecek.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/14/taxim-capital-nukleer-tip-alaninda-faaliyet-gosteren-moltek-e-yatirim-yapiyor