Bugün edindiğimiz bilgilere kadar arz zinciri pazarı Fashinza, 100 milyon dolar yatırım aldı. Prosus Ventures ve Westbridge göre ortaklaşa yönetilen tura Accel, Elevation, ve ADQ katıldı. Hindistan merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 135 milyon dolara çıktı. Yeni gelen yatırımın yeni pazarlara başlamak için kullanılacağı açıklandı. 

Pawan Gupta ve Abhishek Sharma göre faaliyete geçen şirket, tekstil sektörüne odaklanıyor. Şirket, dokuma markalarını dürüst iş ortakları yani üreticilerle eşleştiriyor. Böylece şirketler arasında en ince ayrıntısına kadar şeffaflığa dayalı dinç bir bono kurulmasını sağlıyor. Platform keza markaların meslek süreçlerini takip etmesine yardımcı oluyor. Fashinza bir taraftan fabrikalarla müşterek çalışıyor. FactoryOS adlı yazılımı doğruca envanterin takip edilmesine olasılık sağlıyor. 

Fashinza hayati bir soruna çözüm buluyor. Çünkü kendi ürünlerini üreten ve ürünleri doğru kanallar üzerinden satışa çıkartmak isteyen imalatçı için doğru perakendeciyi bulmak epeyce kritik.

Bilindiği üzere miktar zincirleri, 2020 ile birlikte en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Belli Başlı ihtiyaçlar ile birlikte teknoloji sektöründe yaşanan hammadde problemleri stok eksikliğine yol açarak 1 trilyon dolardan pozitif kayıp yaşanmasına niçin oldu. Bu ve buna ast olarak süregelen birçok can sıkıntısı nedeniyle de arz zincirinde iç görü ve tahminlemeye yönelik işlem ihtiyacı daha görünür ülkü geldi.

Bir taraftan Covid-19 pandemisi sebebiyle hammadde üretimi azaldı. Dalgalanan hammadde fiyatları ve sekteye uğrayan lojistik operasyonları nedeniyle bilhassa hammaddelerini ithal eden şirketler negatif etkiledi. Bu noktada Fashinza gibi platformlar yük kazandı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/17/tedarik-zinciri-pazari-fashinza-100-milyon-dolar-yatirim-aldi