Nakliye ve lojistik şirketlerine tedarik zincirleri hakkında büyük veriye dayalı içgörüler sağlayan bir platform olarak karşımıza meydana çıkan Project44, yatırım aldığını duyurdu. Project44 göre aktarılan bilgilere tarafından girişim, E serisi yatırım turunda 202 milyon dolar yatırım aldı.

Edindiğimiz bilgilere tarafından 202 milyon dolarlık E serisi yatırım turu Goldman Sachs Asset Management ve Emergence Capital'ın müşterek liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Goldman Sachs Asset Management ve Emergence Capital'ın haricinde Girteka ve Lineage Logistics de katıldı.

Alınan 202 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Project44 girişiminin değerlemesi 1,2 milyar dolara da ulaştı. Hatırlatmak icabında geçtiğimiz Aralık ayında 100 milyon dolar yatırım alan Project44, değerlemesini 600 milyon dolar olarak açıklamıştı.

Pandemi ile birlikte tez çoğalan şirketlerden biri olan Project44, 6 ay içinde değerlemesini iki katına çıkarmış oldu. Alınan 202 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne dek aldığı toplam yatırımın 442,5 milyon dolara ulaştığını da ekleyelim.

2014 yılında Jett McCandless ve Wally Ibrahim göre Chicago'da kurulan Project44, tedarik zinciri konusundaki tüm verileri ayrıntılı bir şekilde müşterilerine sunuyor. Project44'ün müşteriler aralarında ise Amazon, Walmart, Nestlé, Starbucks, Unilever, Lenovo ve P&G gibi önemli firmaların bulunduğunu da ekleyelim.

Project44 kadar paylaşılan bilgilere tarafından alınan 202 milyon dolarlık yeni yatırım şirketin global büyümesi için kullanılacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/06/02/tedarik-zinciri-konusunda-detayli-veriler-sunan-project44-202-milyon-dolar-yatirim-aldi