Keiretsu Forum Türkiye'nin zeki teslimat hizmeti sunan İletmen'e 29 milyon TL değerlendirme ile yatırım yaptığını geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bugün paylaşılan bilgilere tarafından Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım'ın yatırımcı olarak desteklediği KT Portföy Teknogirişim Teşebbüs Sermayesi Yatırım Fonu, İletmen'e yatırım yaptı.

Paylaşılan bilgilere göre laf konusu yatırım turunda 2,29 milyon TL yatırım bölge İletmen, aldığı yatırımla akıllı teslimat bayilik ağını genişletmeyi, saha operasyonlarını güçlendirmeyi ve yazılım altyapısını geliştirmeyi hedefliyor. 

İlk olarak lokanta, market ve semt esnafına teslimat hizmeti vererek faaliyete başlayan, acilen ise kargo, e-ticaret ve her türlü semt içi teslimat ihtiyacına bereketli bir çözüm sunan İletmen, Özgürlük Duruöz ve Cemal Olçaray kadar 2016 yılında kuruldu.

Teknogirişim GSYF'de, ayrı sektörlerde şu belli başlı kadar yedi bambaşka girişime yatırım yaptıklarını dile getiren KT Portföy Yönetimi Genel Müdürü Hamit Kütük, yaptıkları bu yatırımla İletmen'in mevcut bayilik ağını şipşak genişleterek ‘Son Adım Teslimat' alanında lider konuma gelmesini hedeflediklerini de paylaştı.

Pazarda ortaya meydana çıkan girişimlerin son kullanıcı odaklı olduklarını, İletmen'in ise tek işinin paketleri, ürünleri veya siparişleri zamanında ele vermek olduğunu paylaşan İletmen Kurucu Ortağı Özgürlük Duruöz, aldıkları bu yatırım ile Akıllı Teslimat Nokta'larını yaygınlaştırmanın ve teknolojik altyapıyı güçlendirmenin yanı sıra yenilikçi ve sürdürülebilir teslimat çözümleri konusunda da çalışmalara sürat vereceklerini de dile getirdi.

Paylaşılan bilgilere göre 3 ilde 14 zeki teslimat noktasına sahip olan İletmen, ayda 50 bin iletim sayısına ulaşmış durumda. İletmen'in öncelikli hedefi ise İstanbul'dan başlayıp önce Türkiye'deki tüm mahallelere, gerisinde da dünyaya başlamak.

Kaynak: webrazzi.com