6 Şubat'ta gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremler nedeniyle ülkemizin her köşesinden depremzedelerimiz için ayrı destek projeleri oluşturuluyor. Startupfon göre oluşturulan Teknoloji Desteği platformu, teknoloji girişimleri ile yetkili kurumları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Teknoloji Desteği platformunun temel amacı ise arama kurtarma çalışmalarını yürüten takviye/yardım ekiplerine, yetkili kurum ve kuruluşlara teknolojik daha alçak yapıyla takviye karşılamak. Teknoloji Desteği platformu, teknoloji girişimlerinin bölgede gerçekleştirilen ulaşım, organizasyon, altyapı, afiyet ve dağılma gibi çeşitli alanlarda verebileceği desteğin içeriğini bildiren başvuruları topluyor.

Teknoloji Desteği platformu aracılığı toplanan başvurular ile birlikte Afad, Akut, Kızılay gibi yetkili arama kurtarma kuruluşları ve takviye taleplerini karşılayabilecek sivil toplum kuruluşları ile meslek birlikleri gerçekleştirilmesi planlanıyor. Kısacası Teknoloji Desteği platformu, odağına teknoloji çözümlerini bölge ve imece usulü çalışan bir yardım ağı olarak hizmet verecek.

Girişiminizin; AFAD, Kızılay, Yerel Yönetimler, Bakanlıklar, Halk Kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları, İhtiyaç Haritası ve Ahbap gibi kurumlara teknolojik destek sağlayabileceğini düşünüyorsanız Teknoloji Desteği platformunun kullanım formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Son olarak depremzedelere ve yer sarsıntısı bölgesindeki görevlilere uzakta destek rehberimizi geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımızı da hatırlatalım.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/16/teknoloji-destegi-platformu-teknoloji-girisimleri-ile-yetkili-kurumlari-bir-araya-getirmeyi-hedefliyor