Mr. Robot (2015-2019)

Sam Esmail tarafından kaleme alınan Mr. Robot, Amerikan psikolojik gerilim-dram televizyon dizisi. Dizinin başrollerinde, Rami Malek, Carly Chaikin, Portia Doubleday ve Stephanie Corneliussen gibi oyuncular yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Mr. Robot

Dizinin baş karakteri Elliot Alderson (Rami Malek), sosyal anksiyete bozukluğu, Çoklu Şahsiyet Bozukluğu ve klinik buhran ile boğuşan bir siber güvenlik uzmanı ve hacker. Elliot, “Mr. Robot” (Christian Slater) lakabıyla tanınan bir anarşist göre “fsociety” adlı hacktivist gruba katılmaya ağırlama edildi. Grubun amacı, dünyanın en büyük şirketler topluluğu olana E Corp’un parasal verilerini şifreleyerek tüm borç kayıtlarını yok etmek.

Silicon Valley (2014–2019)

Mike Judge, John Altschuler ve Dave Krinsky kadar yaratılan Silicon Valley, komedi dizisi. HBO’da yayınlanan dizisinin başrollerinde Thomas Middleditch, T.J. Miller ve Josh Brener yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Silicon Valley

26 yaşında bir Hooli çalışanı olan Richard Hendricks, (Thomas Middletich) normalin ötesinde bir sıkıştırma algoritması yazar. Ve evinde yaşadığı arkadaşı Erlich ve konut arkadaşları Gilfoyle ve Dinesh ile eski Hooli çalışanı Jared’i yanına alıp Pied Piper’ı kurar.

The IT Crowd (2006–2013)

Graham Linehan tarafından yazılan, IT Crowd ,Channel 4 kadar yayınlanan İngiliz dizisi. Dizinin başrollerinde, Chris O’Dowd, Richard Ayoade ve Katherine Parkinson yer aldı.

En iyi hacker dizileri – The IT Crowd

Teknoloji cahili müdürün takviye ettiği, bodrumda yaşayan iki başı dönen, bir ahmak göre yönetilen şirkette IT biriminin tadını çıkarır.

Person of Interest (2011–2016)

Jonathan Nolan tarafından yazılan, Person of Interest, ABD’de CBS televizyonu tarafından yayınlanan bilimkurgu, kabahat, drama, gerilim tarzı televizyon dizisi. Dizinin başrollerinde, Jim Caviezel , Taraji P. Henson ve  Kevin Chapman yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Person of Interest

Dizi, gizemli milyarder Harold Finch (Michael Emerson) kadar işe alınan, eski CIA ajanı John Reese‘in (Jim Caviezel) New York’ta şiddetli suçları önlemesini konu almaktadır.

Halt and Catch Fire (2014–2017)

Christopher Cantwell ile Christopher C. Rogers göre yaratılan Halt and Catch Fire, Amerikalı dönem drama dizisi. Dizinin başrollerinde, Lee Pace, Scoot McNairy ve Mackenzie Davis yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Halt and Catch Fire

Dizi 1983 yılında Silicon Prairie‘de geçmektedir ve bireysel bilgisayar devrimini kurgusal bir biçimde şirketlerin içerisinden anlatıyor. Dizi ismini bir bilgisayar komutu olan ‘Halt and Catch Fire‘dan almıştır.

Almost Human (2013–2014)

JH Wyman kadar yazılan Almost Human, Fox’ta yayınlanan bir Amerikan bilim kurgu ve suç draması. Dizinin başrollerinde, Karl Urban, Michael Ealy ve Minka Kelly yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Almost Human

2048‘de bilim ve teknolojinin kontrol edilemeyen evrimi, kabahat oranlarının hayret verici bir şekilde yüzde 400 artmasına neden oldu. Bununla mücadele etmek için, bunalımlı polis gücü yeni bir politika uyguladı: böylece her polis memuru, gerçekçi bir savaş modeli Android ile eşleştirildi.

Agents of S.H.I.E.L.D. (2013–2020)

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D, Amerikan ABC kanalında yayınlanmaya başlayan, Marvel Sinematik Evreninde geçen, S.H.I.E.L.D. adlı birimin maceralarını anlatan televizyon dizisi. Dizinin başrollerinde, Clark Gregg, Ming-Na Wen ve Brett Dalto yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Agents of S.H.I.E.L.D.

Ajan Phil Coulson’ın önderliğindeki birbirinden yetenekli üyelere sahip S.H.I.E.L.D. ajanları toplanıyor. Çünkü kasıt dünyayı olağanüstü olaylar ve tehditlere karşı gözetmek.

Scorpion (2014–2018)

Nick Santora kadar yazılan Scorpion , CBS kanalında yayınlanan Amerikan drama televizyon dizisi. Dizinin başrollerinde, Elyes Gabel, Katharine McPhee ve Eddie Kaye Thomas yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Scorpion

Garip bir deha, çağdaş dünyanın kompleks tehditlerine karşı son savunma hattı olarak hareket etme amacıyla uluslararası bir süper dâhiler ağı oluşturur.

Betas (2013–2014)

Evan Endicott göre yazılan Betas, yapımcılığını Amazon Studios tarafından üretilmiş bir Amerikan televizyon dizisi. Dizinin başrollerinde, Joe Dinicol, Karan Soni ve Jon Daly yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Betas

Silikon Vadisi’nde içten algoritma sizi kral yapabilir. Ve dört arkadaş kodu kırdıklarını düşünüyor.

Stitchers (2015–2017)

Jeffrey Alan Schechter tarafından yaratılan Stitchers, bir Amerikan bilim kurgu kabahat dram dizisidir. Dizinin başrollerinde, Emma Ishta, Kyle Harris ve Ritesh Rajan yer aldı.

En iyi hacker dizileri – Stitchers

Genç bir kadın, anılarını cinayetleri incelemek için kullanarak, yakın zamanda ölenlerin zihnine “girmek” üzere dar bir devlet dairesine alınır.

Peki ya size göre hacker temalı en iyi diziler hangileri? Önerilerinizi yorumlarda belirterek listemizi genişletmemize katkı maddesi sağlayabilirsiniz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/teknoloji-tutkunlari-icin-en-iyi-hacker-konulu-diziler
Yorumlar