Rus girişimci Pavel Durov, VK ve Telegram gibi sosyal ağ uygulamaların kurucularından olarak biliniyor. Bu önemli ad, zeki telefonlarımızın güvenliğiyle ilgili bir takım hedefleri suçladı. iOS’in ve Android’in babaları olan Apple ve Google, Rus girişimci tarafından hedef gösterildi. Durov’un suçlamasına tarafından bu iki şirket, telefonlarımızın hacklenmesinin baş sorumlusu konumunda.

Siber güvenlik uzmanlarından uyarı: Windows 11 indirirken dikkat!

Telegram kurucusuna göre Apple ve Google, telefonlarımızın hacklenmesinden sorumluluk sahibi

Son günlerde siber güvenlik dünyasını Pegasus adındaki bir virüs ilgilendiriyor. Bu virüsün devlet başkanları ilk kez almak üzere pek çok kayda değer ismi amaç aldığı söyleniyor. Epey büyük bir boyuta ulaşan söylentilerin ardından Fransa Başkanı Macron’un telefonu için bir çeşit güvenlik önlemleri bile alınmıştı.

Pavel Durov, daha önce siber güvenlik ihlallerinden dolayı Apple’ı suçlamıştı ama bu defa Google’ı da amaç aldığını görüyoruz. Durov’a tarafından Apple ve Google bu tehditlerin farkında olsa da tatmin edici tedbir almıyor. Bütün dünyadaki zeki telefon kullanıcıları bu iki şirketin emniyet politikalarına alt olduğu için ajan yazılımlar cirit atıyor.

Durov keza bu tip eksik önlemlerin insanlık için bir gerileme olduğunu düşünüyor. Zira tüm dünya haberleşme için zeki telefonları kullanıyor ve güvenliğimizden sorumluluk sahibi iki şirket tedbir almazsa bizim de yapabileceğimiz öyle bir şey kalmıyor.

Özellikle devlet başkanları ve şirket yöneticileri iletişim konusunda hassasiyet göstermeye başladı. Dönem dönem bazı önemli isimlere siber saldırı yapıldığı haberlerini duyuyorduk, Pegasus virüsüyle iş ciddileşti. İlerleyen günlerde şirketlerin ne gibi önlemler alacağını göreceğiz.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/telegram-kurucusu-apple-ve-googlea-cikisti