Tesla'dan "Tesla Semi Truck" isimli elektrikli tırlarıyla ilgili yeni bir yorumlama geldi. Şirket, Aralık ayında tırların Pepsi'ye teslim edileceğini duyurdu. Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya tarafından; Tesla'nın 1 Aralık 2022'de Pepsi'ye 100 adet elektrikli tır teslim etmesi bekleniyor.

Excited to announce start of production of Tesla Semi Truck with deliveries to @Pepsi on Dec 1st! pic.twitter.com/gq0l73iGRW

— Elon Musk (@elonmusk) October 6, 2022

Bu satın almayla geniş lojistik ağına sahip olan Pepsi'nin amacı; dünyaya yaydığı emisyon miktarını azaltmak. Çünkü en fazla enerji tüketimini tetikleyen sektörlerin başında lojistik geliyor. Buna yüzden olarak sektörde elektrikli araç kullanımı oldukça tartı taşıyor.

Elon Musk elektrikli tırları ilk kez 2017 yılında ''Çok ivedi hızlanan, İnanılmaz bir vasıta gerçekleştirmek istedik'' diyerek tanıttı. Vasıta, 30 dakikalık sorumluluk ile 40 tonluk yükle 800 km yol kat edebiliyor. Oysa 2020'de teslim edilmesi gereken elektrikli tırlar, iki yıl gecikti. Çünkü Tesla da küresel bağlamda yaşanılan Covid-19 salgını ve çip krizinden etkilenen şirketlerden biri idi. 

Bir taraftan sahiden Tesla, elektrikli tır alanında tek üretici değil. Los Angeles merkezli Thor Trucks, Daimler ve Volkswagen de yaptığı işlerle dikkat çekiyor. Daimler, 2018 yılında Tesla'nın elektrikli tırına karşı taraf olarak geliştirdiği iyice elektrikli tırını tanıtmıştı. Lakin Tesla, dünyanın en büyük tır üreticisi konumunda olan şirketten önce elektrikli tır üretmeye başlayacağını açıklamış, bu hareket "tarihi çalım" olarak nitelendirilmişti.  

gerçi Daimler, "Kamyon taşımacılığı endüstrisinin tartışmasız küresel lideriyiz ve elektrikli kamyon ve otobüsler ile bu konumda kalmayı planlıyoruz. İlk olarak elektrikli tırlar üzerinde çalışıyoruz ve ilgili her segmentte standardı belirlemeye çalışıyoruz" diyerek bu alandaki iddiasını ortaya koymuştu. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/07/tesla-aralik-ayinda-tesla-semi-truck-isimli-elektrikli-tirlarini-teslim-etmeye-baslayacak