Paylaşılan yeni haberlere tarafından Tesla Cybertruck'ın Samsung Electro-Mechanics kamera modüllerini kullanacağı bildiriliyor. Tesla ve Samsung arasındaki potansiyel anlaşmanın değerinin ise 436 milyon dolar olduğu iddia ediliyor. Buna göre gelecekteki Cybertruck sahipleri, Samsung Electro-Mechanics tarafından desteklenen dikiz aynalarına sahip olacak.

The Korea Economic Daily'nin haberine kadar Tesla ve Samsung, 2021'in sonlarında üretime başlanacak olan yeni Tesla Cybertruck'ta kullanılacak kamera arz modülleri için bir anlaşmaya vardı. Kameralar, Cybertruck'ın prototip versiyonlarında, aracın Kasım 2019'daki tanıtımından bu yandan yaptığı birkaç halka açık görünümde bulunmayan iki şeyin, yani dikiz aynası ve tabi aynaların yerini alacak.

Üretim modeli orijinal prototipe benzeyecek ve raporlar Cybertruck'ın aynasız bir tasarıma sahip olacağını doğruluyor. Ayrıca bahsedilen bir öteki şey de Samsung'un yeni PixCell LED farının Tesla kadar gelecekteki EV'leri için kullanılacağı olarak karşımıza çıkıyor. Anlaşmanın, Samsung'a bilhassa otomotiv sektöründe MLCC işini artırma planlarında yardımcı olacağı söyleniyor. Parçalar ise şirketin Tianjin, Çin'deki fabrikasında üretiliyor. 

Cybertruck, 2019'daki birincil halka arzından bu yana Tesla'nın en çok beklenen projelerinden biri oldu. Yeni haberler ise az önce Tesla veya Elon Musk kadar doğrulanmadı. Cybertruck'ın bu yılın sonlarında üretime başlaması bekleniyor ve Musk, Tesla göre yıl sonuna kadar en azından ufak rakamlarla üretilecek iyice elektrikli pikap bekliyor. Üretimin, şirketin yakında tamamlanacak olan Giga Texas tesisinde, 2022'nin başlarında başlaması bekleniyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/07/14/tesla-cybertruck-in-436-milyon-dolarlik-samsung