Kripto para sektöründe milyonlarca insanın hedefinde olan ve açıklamaları ile rahatlıkla piyasaları alt üst edebilen Elon Musk tartışılmaya devam edilirken, Tesla 2021 yılı ikinci çeyrek raporunu yayınladı. Nisan – Haziran döneminde 200 binden artı aracın teslimatını gerçekleştiren ve beklentilerin üzerinde bir gelir artışı elde ederek yatırımcılarını sevindiren teknoloji devi, Bitcoin ve Semi’den negatif etkilendi.

tesla

Tesla 2021 yılı ikinci çeyrek raporunu yayınladı

Üç aylık süre dönemde hisse başına 1.45 dolarlık kazanç ile Tesla’nın toplam geliri 11,985 milyar dolar oldu. Mali raporun açıklanmasından daha sonra Tesla hisseleri yüzde 2 civarında layık kazandı. Şirket geçen yılın aynı döneminde yani ikinci çeyreğinde 6 milyar dolar kazanç elde etmişti, bu kapsamda yüzde 98 ile iyi bir artış yakalamış oldu.

elon musk

aynı zamanda Tesla’nın net karı yılın ikinci çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 998 artarak 1,1 milyar dolara ulaştı. Tesla’dan gelen ilk fena haber, geçtiğimiz yıllarda tanıtımını gerçekleştirdiği elektrikli kamyonu Semi’nin üretiminin 2022’ye ertelenmesi oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına bölge çip krizi ve limanlardaki tıkanıklığın yanı sıra Berlin ve Austin fabrikalarındaki hazırlık sürecinin devam ediyor olması sebebiyle, elindeki kaynaklara sınırlı erişimi olduğunu bildiren Tesla üretimi durdurma kararı aldığını duyurdu.

Bilhassa çip krizinin 2021’in geri kalanında da üretimi ve buna ast olarak artış oranını etkilemeye devam edeceğini bildiren Tesla, otomobil üreticilerinin araçlarından bir takım özellikleri çıkarmak zorunda kaldığı bu dönemde beklentilerin üzerinde bir gelir elde ederek manâlı bir başarıya imza attı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/tesla-da-yuzler-guluyor-iste-rakamlarla-son-durum