Elektrikli araba denildiğinde akla gelen birincil markalardan olan Tesla, otonom sürüş ile ilgili çalışmalarını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Kısa vakit önce beta sürecindeki Full Self-Driving (FSD) yazılımı için bir güncelleme paylaşan Tesla, güncellemeyi 1 gün daha sonra geri çekti.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamalara tarafından Full Self-Driving (FSD) için paylaşılan 10.3 güncellemesi, paylaşılmasından yalnızca 1 gün sonra geçici olarak geri çekildi ve kullanıcılar 10.2 sürümüne dönüş yaptı.

Seeing some issues with 10.3, so rolling back to 10.2 temporarily.

Please note, this is to be expected with beta software. It is impossible to deneme all hardware configs in all conditions with internal QA, hence public beta.

— Elon Musk (@elonmusk) October 24, 2021

Full Self-Driving 10.3 versiyonunun geçici olarak geri çekilmesinin ana nedeni ise içinde dağıtılmış hatalar barındırması. Tesla kullanıcıları göre aktarılan bilgilere kadar Full Self-Driving 10.3 güncellemesi, hatalı ön çarpışma uyarıları, bazı araçların gereksiz yere otomatik fren yapması, Autosteer seçeneğinin kaybolması, sürat sabitleyici sorunları ve AutoPilot problemleri yaşanmasına niçin oldu. 

23 Ekim tarihinde de konu ile ilgili bir Tweet atan Elon Musk, 10.3 versiyonunda trafik ışıklarında bazı sola dönüşlerde gerileme tespit edildiğini aktarmıştı. Bu durumu düzeltmek için çalışmalarının devam ettiğini de paylaşan Musk, bir gün daha sonra ise Full Self-Driving (FSD) 10.3 versiyonunu kullanıma sunmuştu. Ama 10.3 versiyonunun sorunları devam ediyor gibi görünüyor. Geçici olarak geri çekilen güncellemenin bitmiş ne zaman paylaşılacağı ile ilgili ise bir data bulunmuyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/25/tesla-full-self-driving-guncellemesini-gecici-olarak-geri-cekti