Elektrikli araba dendiğinde akla gelen ilk firmaların başında yer alan Tesla, genel merkezinin lokasyonunu değişiklik kararı aldı. Tesla'nın yıllık hissedarlar toplantısında konuşmalar yapan Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin merkezini Teksas eyaletinin en büyük şehirleri aralarında yer alan Austin'e taşınacağını duyurdu. 

Hatırlatmak gerekirse Tesla'nın genel merkezi şu başlıca değin Palo Alto'da bulunuyordu. Tesla'nın yıllık hissedarlar toplantılarını da Palo Alto'da yer alan merkezde gerçekleştirdiğini de hatırlatalım. Lakin dün gerçekleşen takvim hissedarlar toplantısı Tesla'nın Austin'de yer alan Gigafactory tesisinde gerçekleşti.

Şirketin genel merkezini Austin'e taşısalar da Kaliforniya'da büyümeye devam edeceklerini de paylaşan Musk, Tesla'nın Kaliforniya'da bulunan elektrikli otomobil fabrikasını kullanmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. Söz konusu fabrikanın verimliliğini artmak istediklerini de belirten Musk, üretimi yüzde 50 oranında artıracaklarını da aktardı.

Andırmak icabında Kaliforniya eyaletinde yer alan Fremont şehrinde yer alan fabrika 1 sene içinde 500 bin adet Model 3 ve Model Y, 100 bin adet ise Model S ve Model X üretimi yapabiliyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda yer alan Elon Musk, söz konusu kararın Tesla'nın Kaliforniya'yı terk etmesi anlamına gelmediğini belirtti. Son alarak Tesla'nın genel merkezinin Austin'e taşınmasının beklenen bir gelişme olduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak icabında Elon Musk, geçtiğimiz sene Teksas'a taşınmıştı.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/08/tesla-genel-merkezini-teksas-a-tasidigini-duyurdu