Elektrikli vasıta üreticisi Tesla, geçtiğimiz günlerde sosyal ağ üzerinden yaptığı paylaşımda, Nevada'daki fabrikası için 3,6 milyar dolar harcayacağını açıkladı. bununla beraber eyalette iki yeni imal tesisi kuracak olan Tesla, bu tesislerde amaçlamak üzere 3 bin kişiyi işe alacağı bilgisini de paylaştı. 

Today, we're announcing .6B of new investment in Giga Nevada.

- 4M sq ft of new manufacturing footprint
- 3k additional team members
- 2 new manufacturing facilities: a 100 GWh 4680 cell factory & our first high-volume Semi factory 

Details → https://t.co/4CBOIFLwAW pic.twitter.com/rqXzyE7eRK

— Tesla (@Tesla) January 24, 2023

Tesla yaptığı açıklamada, toplam 4 milyon sqft (takriben 372 bin metrekare) bir alanı kaplayan yeni tesislerinin, şirketin yılda 2 milyon hafif hizmet arabulucu için batarya hücresi üretme kapasitesine sahip olmayı beklediği 100 GWh pil hücresi fabrikasını ve Tesla Semi elektrikli kamyonunu üreteceği yüksek hacimli bir fabrikayı içereceğini belirtti.

Tesla, Nevada'daki ilk pil fabrikasının inşaatına 2014 yılında başlamıştı. Bugün bu fabrikayı başlıca hücreli tedarikçisi, iki taraflı kiracısı ve fabrikanın ortak yatırımcısı Panasonic ile birlikte işletiyor. Tesla'nın Model 3 elektrik motorları ve pil paketlerinin yanı sıra enerji depolama ürünleri Powerwall ve Powerpack'e konut sahipliği yapan mevcut fabrika da genişletilmiş olacak. 

Tesla'nın Nevada'daki son yatırımı, 2014'te Sparks'taki fabrikasına yaptığı 3,5 milyar dolarlık yatırımın bir yansıması. O zamandan beri şirket, Nevada'da toplam 6,2 milyar dolar yatırım yaptı ve 3,6 milyon adet üretim yapan 5,4 milyon metrekarelik bir tesis yapı etti.

Tesla, Semi'yi üretme planlarını başlangıçta 2017'de duyurdu ve 2019'da hedeflenen üretim başlangıcını 2022'ye kadar erteledi. Tesla, yeni fabrikaların temellerini ne vakit atmayı planladığını dair herhangi bir veri paylaşmadı. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/25/tesla-fabrika-nevada-yatirim