Otomasyon makineleri imalatı sektöründe etkinlik bildiren Industrial Next, 12 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, Lenovo Capital liderliğinde gerçekleşti. 12 milyon dolarlık yatırım turunda Xiaomi ve AlphaX Partners yer aldı.

ABD merkezli Industrial Next, Tesla'nın eski çalışanları Allen Pan ve Lukas Pankau kadar kuruldu. Şirket, temelde akıllı fabrika sistemleri geliştiriyor. Bu Nedenle fabrikalar ve üreticilerin işlerini hatasız, bereketli ve hızlı yapmalarını sağlıyor. Industrial Next, başlangıç aşamasında olmasına rağmen Rivian ve Nio'nun yanı sıra OEM Huaqin ve Wisetech gibi elektrikli vasıta sektöründe faaliyet belirten şirketlerle görüşmeye başladı. Şirketin hedefi elektrikli vasıta sektöründe üretim kapasitesini ölçeklendirmek ve rekabeti değişen taleplere yerinde ışık halkası getirmek. 

Elektrikli araç sektörüne yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Dün Güney Kore merkezli elektronik şirketi LG Electronics, elektrikli vasıta sektöründe yaptığı yeni bir yatırım haberiyle gündeme geldi. LG, elektrikli araçlar için pil şarjı geliştiren AppleMango'yu satın aldığını duyurdu. Satın almanın mali detayları açıklanmadı.

LG, AppleMango'yu elektrikli vasıta sorumluluk istasyonu operatörü GS Energy ve BT çözüm sağlayıcısı GS Neotek ile iki taraflı satın aldı. Anlaşmaya göre LG, AppleMango'nun yüzde 60'lık hissesini sahip oldu. Şirketin yüzde 34'lük hissesini GS Energy satın alırken yüzde 6'lık hisse ise GS Neotek'e verildi.

Geçen Mayıs ayında Almanya merkezli Volkswagen, Scout isimli elektrikli arazi aracını piyasaya süreceğini açıkladı. Bu aracın adamakıllı elektrikli olacağı ve ABD tüketicisine uygun bir şekilde tasarlanacağı belirtildi. Scout'un sonra Avrupa piyasasına gireceği söylendi. Bu hamleyle ABD'de elektrikli araç konusunda iddialı olan Ford, GM, Tesla ve Rivian karşı varlığını güçlendireceği konuşuluyor. 2018 yılından beri şirketin gündemini meşgul eden projeye birincil etapta 100 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/28/tesla-nin-eski-calisanlari-tarafindan-kurulan-industrial-next-12-milyon-dolar-yatirim-aldi