Moore açıklamalarında Musk’ın açıklamalarının mühendislik gerçeğiyle uyuşmadığını söyledi. Moore, “Tesla hemen düzey 2’de. Seviye 2 teknolojisi, bir insan sürücünün denetimini gerektiren sözde otomatik bir sürüş sistemini ifade eder” biçiminde konuştu.

 

Musk Ocak ayında yaptığı yatırımcılara yaptığı açıklamada, arabanın bu yıl insanı aşan bir güvenilirlikle kendi kendine yol alabileceğinden son derece emin olduğunu söyledi. Moore’un açıklamaları da Musk’ın bu yorumlarına atıfta bulunuyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında Tesla, Erken Erişim Programı dahilindeki vasıta sahiplerine ‘Bütün Kendi Kendine Sürüş’ (FSD) adlı bir mahsul tanıttı. Güncelleme, sürücülerin otopilotun kısmen otomatikleştirilmiş şoför destek sistemine şehirlerde ve lokal yollarda erişimini sağladı. Tesla, bu test programında Mart itibariyle 753 çalışan ve 71 çalışan olmayan almak üzere 824 araç bulunduğunu söyledi.

öte yandan PlainSite, Tesla’nın tezgâhtar genel danışmanı Eric Williams ve DMV’nin otonom araçlar şubesi başkanı Miguel Acosta arasında geçen Aralık ayına ait görüşmeleri yayınladı. Görüşmelerde Williams, otopilot sisteminin otonom olmadığını, yalnızca ismen otonom bir pozisyonda olduğunu ifade etti.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/tesla-otonom-surus-sistemi-fazla-abartiliyor
Yorumlar