Blockchain platformları için tasarlanmış GraphQL diline dayalı indeksleme ve sorgulama araçları sağlayıcısı olarak karşımıza meydana çıkan The Graph, The Graph Foundation ile The Guild'e hibe verdiğini duyurdu.

The Graph tarafından aktarılan bilgilere kadar The Graph Foundation, ağ daha alçak grafiklerinin kullanılabilirliğini ve performansını geliştirmek amacıyla geliştirilen açık kaynaklı API platformu The Guild'e 48 milyon dolarlık bir finansman hibesi sunacak. 

The Guild, alınan 48 milyon dolarlık hibe ile birlikte açık kaynaklı GraphQL altyapısı (Meta göre geliştirilen bir bilgi sorgulama dili) için The Graph ekosistemindeki çekirdek geliştiricilerinden biri olacak. The Guild ve The Graph Foundation arasında yapılan meslek birliği anlaşmasının 4 takvim olduğunu da belirtelim.

Kısacası The Guild, önümüzdeki 4 sene boyunca The Graph ile birlikte GraphQL üzerinde çalışacak. Bu iş birliği ile The Guild geliştiricilerinin The Graph'ın sorgu yeteneklerini geliştirecek yeni daha aşağı grafikler için The Graph ekibiyle birlikte çalışması hedefleniyor.

2018 yılında Brandon Ramirez, Jannis Pohlmann ve Yaniv Tal kadar San Francisco'da kurulan The Graph, Web3 için GraphQL kullanan bir indeksleme ve sorgulama protokolü olarak hizmet veriyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/16/the-graph-graphql-gelistiricisi-the-guild-e-48-milyon-dolar-kaynak-saglayacak