Geçtğimiz aylarda şirketlerin SMS ve e-posta gönderimi için İleti Yönetim Sistemi'ne kayıt olma zorunluluğunu sizlere aktarmıştık. 15.7.2015 tarihinde 29417 sayılı resmi gazete yayınlanan yönetmeliğe eklenen öbür ile;  şirketlerin SMS ve E-posta gönderiminin İYS'de toplanması kararlaştırılmıştı. 

Başta 1 Eylül 2020 tarihine dek yüklenmesi gereken mevut izinler, 1 Aralık 2020 tarihine değin uzatılmıştı. Ticaret Bakanlığı bugün yaptığı bir basın açıklamasıyla, pandemi şartlarında şirketlerin mağdur olmaması adına, son kayıt tarihini bir kez daha ertelediğini açıkladı. 

Son tarihler 31 Aralık 2021 ve 31 Mayıs 2021

Açıklamaya göre, 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onay yükleme son tarihi 31 Aralık 2020 olarak değiştirildi. Bu onayların yurttaş kadar kontrol edilme son tarihi ise 15 Şubat 2021 olarak belirlendi. 

150 bin adet ve aşağıda ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için tasdik doldurma son tarihi 31 Mayıs 2021'e ertelenirken, bu onayların yurttaş tarafından yoklama edilme son tarihi ise 15 Temmuz 2021'e çekildi. Bakanlık göre yayınlanan resmi açıklamanın tamamı şöyle: 

Hizmet sağlayıcıların Ticari Elektronik İleti Idare Sistemine (İYS) kaydetme ve mevcut onaylarını doldurma tarihi ertelenmiştir.
 
Bilindiği üzere, Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik zarfında hizmet sağlayıcıların İYS'ye kaydolmaları ve ticari elektronik ileti onaylarını aktarmaları gereken son tarih 1 Aralık 2020 olarak belirlenmişti. Ama tüm dünyayı etkileyen yeni herif Koronavirüs (COVID-19) salgınının jurnal hayattaki negatif etkileri devam etmekte ve iş süreçlerinde bazı aksamalar yaşanmasına neden olmaktadır.
 
Bu kapsamda, hizmet sağlayıcısı ayrı sektörlerde bulunan işletmelerden ve sivil toplum kuruluşlarından İYS'ye ilişkin tarihlerin ertelenmesi talepleri Bakanlığımıza iletilmiştir. Bakanlığımızca bu talepler dikkate alınarak işletmelerimizi mağdur etmemek nedeniyle hizmet sağlayıcıların İYS'ye kaydetme ve tasdik doldurma tarihi ertelenmiştir.

Buna tarafından;

150 bin adedin üzerinde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onaylama doldurma son tarihi 31 Aralık 2020 tarihine; bu onayların yurttaş tarafından denetleme edilme son tarihi ise 15 Şubat 2021 tarihine,

-150 bin adet ve aşağıda ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılar için onaylama doldurma son tarihi 31 Mayıs 2021 tarihine; bu onayların vatandaş kadar teftiş edilme son tarihi ise 15 Temmuz 2021 tarihine ertelenmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: webrazzi.com