İlk olarak 2020'nin Nisan ayında hayatımıza giren YouTube Shorts, tıpatıp Instagram Reels gibi TikTok'un başarısından pay almaya çalışıyor. 2021'in Mart ayında ABD'deki kullanıcılara açılan YouTube Shorts, YouTube'un mobil uygulamalarında yerini aldı. 

YouTube, TikTok rakibi YouTube Shorts'u kullanacak içerik üreticilere gelecek sene baştan başa 100 milyon dolar ödeme yapacak. Şirket, bu sayede YouTube Shorts'taki içerik üretimini ve etkileşimi artırmayı planlıyor. 

Şu lahza için içerik üreticilerin, YouTube Shorts kullanarak ne miktarda bir gelir elde edeceği belirsizliğini koruyor. İçerik üreticilerle ay bazında iletişime geçeceğini ifade eden YouTube, azami görüntülemeye ve etkileşime ulaşan içerik üreticiler ile çalışmayı tercih edecek. 

YouTube'un yaptığı açıklamaya tarafından; her ay binlerce içerik imalatçı bu programdan yararlanarak gelir elde edebilir. Oysa paylaşılan içeriklerin özgün olması ve YouTube kalabalık ilkeleriyle uyumlu olması koşul. 

İçerik üreticilere yapılacak ödemeler şu lahza için YouTube Shorts'un yayına alındığı ABD ve Hindistan'da geçerli olacak. Şirket, ilerleyen dönemde YouTube Shorts'u bütün dünyadaki kullanıcılara açmayı planlıyor. İçerik üreticilere verilecek desteğin açılış tarihi hemen şimdi net değil ama programın 2022'ye değin sürmesi bekleniyor. 

giderken Snapchat'in de 2020'in Kasım ayında yayına aldığı TikTok kopyası Spotlight'ı yayın aldığını hatırlatalım. Şirket benzer tarihte, Spotlight'ta paylaşım yapan içerik üreticilere günde 1 Milyon dolardan artı kazanç elde etme imkanı sundu. 

TikTok ise Temmuz 2020'de içerik üreticilere özel 200 milyon dolarlık bir fon oluşturduğunu duyurdu. Görünen o fakat; sosyal ağların rekabetinden içerik üreticiler karlı çıkacak. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/05/12/youtube-tiktok