Yapılan açıklamaya kadar ByteDance‘ın finans direktörü olan Shouzi Chew, yeni TikTok CEO’su olacak. Chew ayrıca ByteDance‘daki CFO görevini de sürdürecek. Kısa bir dönem Disney‘de idare yapan Kevin Mayer’in Ağustos 2020’deki istifasından beri geçici olarak platformun başında olan Vanessa Pappas ise, TikTok’un baş işletme görevlisi (COO) olarak kariyerine devam edecek.

Yeni TikTok CEO’su Shouzi Chew (Solda).

Pappas, Los Angeles’ta kalırken yeni CEO Chew, Singapur’daki ofisinden çalışmalarına devam edecek. Pappas basın açıklamasında TikTok’un yolcuğunun yeni başladığını vurgularken, ByteDance CEO’su Yiming Zhang da şu ifadeleri kullandı:

“Shouizi ve Vanessa’nın önderlik ekibi, kesintisiz büyüme için zemin hazırlıyor. Shou, ilk yatırımcılarımızdan biri olan ve on sene baştan başa teknoloji sektöründe çalışan bir ekibe liderlik ederek şirket ve endüstri hakkında derinlemesine data getiriyor. Kendisi yönetim ve uzun vadeli iş girişimleri gibi alanlara odaklanarak ekibe derinlik katacak.”

TikTok, geçen sene Mayer’i CEO’luk pozisyonuna getirdi. Bu süreçte eski Başkan Donald Trump ve yönetimi ulusal güvenlik endişeleri sebebiyle uygulmayı yasaklamaya ve Oracle ile Walmart‘a satmmaya zorlamaya çalıştı. Yeni Başkan Joe Biden ise, Çinli teknoloji şirketlerinin ulusal güvenlik tehditlerini gözden geçirirken bu girişimi askıya aldı.

Mart ayında ByteDance CFO’su olan Chew, şirkete katılmadan önce DST, Goldman Sachs ve 2018’de halka açılan zeki telefon üreticisi Xiaomi‘de üst seviye idare yaptı.

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/tiktok-yeni-ceosu-ve-coosunu-acikladi
Yorumlar