Apple CEO'su Tim Cook, Hollandalı medya kuruluşu Bright ile bir röportaj gerçekleştirdi. Bilhassa artırılmış gerçekliğin odak noktası olduğu röportajda Cook, sıradan bir insanın metaverse'ün ne olduğunu bilmediği için Apple'ın bu terimi kullanmaktan kaçındığını söyledi. 

Laf konusu röportajda Tim Cook, her zaman insanların bir şeyin ne olduğunu anlamasının manâlı olduğunu düşündüğünü; ortalama bir insanın metaverse'ün ne olduğunu söyleyebileceğinden aslında emin olmadığını belirtti.

Apple, bu alanda Meta'nın bütün tersi bir politika izliyor çağrıda bulunmak olası. Business Insider'a tarafından Apple, metaverse terimini kazançlarını açıklarken sadece bir kere, Meta ise 36 defa kullandı. Hatta geçtiğimiz aylarda Mark Zuckerberg, Meta ve Apple'ın metaverse inşası konusunda önemli bir rekabet içinde olduğunu söylemişti. Ancak Tim Cook'un bu açıklamaları kafalarda soru işaretleri yarattı. 

Tim Cook, Bright ile gerçekleştirdiği röportajda artırılmış hakikat ve sanal gerçeklikten de bahsetti. Apple CEO'su, artırılmış gerçeklik uygulamalarının halihazırda App Store'da bulunduğunu; oysa imkanların fazla olması nedeniyle bu alanda çok daha ileri gideceklerini söyledi. Cook, artırılmış gerçekliğin her şeyi etkileyecek derin bir teknoloji olduğunu düşündüğünü sözlerine ekledi. 

Cook, sanal realite için, insanların sahiden kendilerini kaptırabilecekleri bir şey olduğunu ve bunun iyi bir şekilde kullanılabileceğini söyledi. Fakat Cook, tüm hayatını bu şekilde yaşamak istediğini düşünmediğini; sanal gerçekliğin belirtilen periyotlar için uygun olduğunu, iyi irtibat kurmanın bir yolu olmadığını belirtti. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/03/tim-cook-ortalama-bir-insanin-metaverseun-ne-oldugunu-bilmedigini-dusunuyor