Apple'ın karma gerçeklik gözlüğüm ile ilgili çalışmalarını geçtiğimiz dönemlerde öyle çok defa sizlere aktarmıştık. Apple'ın karma realite gözlüğünün idare heyeti tarafından deneme edildiği ise geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkmıştı. Bu kez ise şirketin CEO'su olan Tim Cook, Apple göre geliştirilen artırılmış - karma realite gözlüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Hatırlatmak icabında Tim Cook, geçtiğimiz Ocak ayında ise Apple'ın metaverse alanında çok artı potansiyel gördüğünü paylaşmıştı. Bu kere ise China Daily ile gerçekleştirdiği bir röportajda artırılmış realite gözlükleri ve teknolojileri ile ilgili bir soruyu cevaplayan Cook, artırılmış gerçeklik konusunda çok heyecanlı olduğunu ve kullanıcıların Apple'ın neler sunacağını bekleyip görmeleri gerektiğini dile getirdi.

Kısacası Tim Cook, üstü kapalı bir şekilde de olsa artırılmış gerçeklik teknolojileri üstünde çalışamalar yaptıklarını doğrulamış oldu. Verdiği cevap içinde artırılmış gerçeklik teknolojisinin henüz erken aşamada olduğunu da belirten Cook, App Store içinde 14 bini aşkın ARKit uygulaması olduğunu da paylaştı.

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün işletim sistemi olması beklenen realityOS'in marka tescil başvurusunda görüldüğünü geçtiğimiz Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Apple kadar geliştirilen karma hakikat gözlüğünün kısa süre içinde karşımıza çıkması ise sürpriz olmayacak gibi görünüyor. 

Apple'ın iki öbür proje üstünde çalıştığını da hatırlatalım. Bu projelerden ilki bu yıl tanıtılması beklenen karma hakikat gözlüğü. İkinci proje ise önümüzdeki yıllarda tanıtılması beklenen ve odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini bölge başka bir gözlük. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/06/23/tim-cook-apple-in-artirilmis-gerceklik-calismalari-ile-ilgili-aciklamalarda-bulundu