Apple'ın sürücüsüz otomobilinde kullanılacak lidar sensörleri için tedarikçilerle görüşmeye başladığını geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Apple CEO'su Tim Cook, sürücüsüz araba teknolojisi ile ilgili kayda değer açıklamalarda bulundu.

Sürücüsüz otomobiller pek çok açıdan robotlara benziyor

Kara Swisher'ın "Sway" isimli podcastine konuk olan Apple CEO'su Tim Cook, otonom teknolojisini çekirdek teknoloji olarak tanımladı. Otomobillerin böylece çok açıdan robotlara benzediğini dile getiren Tim Cook, sürücüsüz otomobillerin temelinde robotlar olduğunu da paylaştı.

Otonom teknolojisi ile öyle çok şey yapılabileceğini dile getiren Cook, Apple'ın neler yapacağını ise gelecekte göreceğimizi paylaştı. Apple içinde o kadar fazla şeyi araştırdıklarını da gösteren Cook, araştırılan bazı teknolojilerin hiçbir süre gün yüzüne çıkmadığını da hatırlattı.

Apple'ın bir sürücüsüz araba üretip üretmediği ile ilgili soruyu ise yanıtsız bırakan Cook, Apple olarak donanım, yazılım ve servisleri entegre bir şekilde kullanarak kesişme noktalarını bulmayı sevdiklerini de belirtti.

Tim Cook sürücüsüz otomobil ile ilgili soruyu yanıtsız bırakmış olsa da Apple'ın, geliştireceği otomobil için çeşitli markalara görüştüğü daha önce ortaya çıkmıştı. ABD'de üretilmesi beklenen sürücüsüz araba için geçtiğimiz Şubat ayında Hyundai Motor ile görüşmelere başlayan Apple, projeyi mahremiyet içinde idare etmek istediği için görüşmeleri sonlandırmıştı. Apple Car ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/04/06/tim-cook-surucusuz-arac-teknolojisi-ile-ilgili-aciklamalarda-bulundu