Ülkemizin yerli elektrikli otomobil projesi olan Togg ile ilgili detayları geçtiğimiz dönemlerde o kadar fazla kez sizlere aktarmıştık. İlk elektrikli modeli olan C-SUV'u 2023 yılının birincil çeyreğinde kullanıma sunmayı hedefleyen Togg, kayda değer bir meslek birliğine gittiğini duyurdu. 

Başarılı bir elektrikli araba deneyimi sunulabilmesi için en önemli detaylardan biri ise yaygın bir şarj istasyonu ağı. Şarj istasyon ağı kurabilmek namına Trugo markası ile birlikte manâlı adımlar atan Togg, son zamanlarda çok miktar istasyonlarına yaptığı yatırımlarla dikkatleri çeken Shell ile iş birliğine gitti.

Togg ve Shell aralarında yapılan anlaşmaya göre Trugo'nun 81 ilde 600'ün üstünde lokasyonda 1000 adet yüksek performanslı çok miktar cihazı kurma hedefi ile düzenli olarak ilk kez 400 Shell istasyonu belirlendi. Kalan 200 lokasyon için Togg'un farklı meslek birlikleri yapmayı planladığını da belirtelim.

Belirlenen 400 lokasyonun 320'sinde Trugo, 80'inde ise Shell & Turcas cihazların kurulumundan sorumlu olacak. Laf konusu 400 lokasyonda kurulacak yüksek performanslı sıkıntı cihazı sayısının ise yaklaşık 600 adet olarak belirlendiğini de ekleyelim. Kısacası ilerleyen dönemde 400 Shell istasyonunda 600'den fazla elektrikli araç çok miktar noktası göreceğiz.

Çok Miktar cihazları, trafik yoğunluğunun yüksek güzergahlarda 25, eksik olduğu bölgelerde ise 50 kilometrede bir kurulacak. Yüksek çabuk şarj cihazlarıyla bir bataryanın doluluk oranı sıradan 25 dakika içinde yüzde 20'den yüzde 80'e ulaşabilecek. Sıkıntı cihazlarında yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacağını da paylaşalım.

Türkiye'de gereksinim duyulan sıkıntı altyapısı için Shell & Turcas ile stratejik ortaklık yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını bildiren Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş, 81 ilimizde 600'ün üstünde noktada, toplam 2 bin soketi olan 1000 adet seri sorumluluk(DC) cihazının kurulumunu yapacaklarını da hatırlattı.

Shell'in elektrikli sorumluluk istasyonları alanında dünya çapında manâlı yatırımlar ve meslek ortaklıkları yapan bir şirket olduğunun altını çizen Shell & Turcas CEO'su Emre Turanlı, Togg'un yola çıkmasını sabırsızlıkla beklerken, Türkiye'nin elektrikli araçlara karşın dönüşümü ve geleceği için büyük ağırlık taşıyan Trugo ile yaptıkları bu stratejik ortaklığın bir parçası olmanın gurur verici olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/10/19/togg-shell-trugo