Ülkemizin yerli araba projesi olan Togg'un çıkaracağı NFT koleksiyonunun sahiplerine vasıta satış önceliği sunacağını sizlere aktarmıştık. 100. Yıl Özel Hızlı araçlara atama hakkı tanıyacak NFT açık artırması, ülkemizde yaşanan deprem sebebiyle Şubat ayının ilk günlerinde ileri bir tarihe ertelenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Togg kadar yapılan bir açıklamayla birlikte ise Togg için Mart ayı içinde web sitesi ve Trumore uygulaması üzerinden ön sipariş almaya başlanacağı resmen duyuruldu. Togg göre yapılan bir tanımlama ile markanın ilk elektrikli otomobilinin model ismi, teknik özellikleri ve fiyatı açıklandı. Togg T10X modelinin Mart ayının sonundan itibaren kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

Togg göre yapılan açıklamalara göre markanın ilk elektrikli otomobili olan Togg T10X, 953 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Togg T10X modelinin V1 RWD standart menzil versiyonu 953 bin TL, V2 RWD standart menzil versiyonu 1 milyon 55 bin TL ve V2 RWD uzun menzil versiyonu ise 1 milyon 215 bin TL fiyat etiketine sahip olacak. Ön sipariş sürecinin Togg web sitesi ve Trumore uygulaması üzerinden 16 - 27 Mart tarihleri aralarında gerçekleşeceğini de ekleyelim.

160 kW / 218 Beygir baskı ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki öbür batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. Togg göre aktarılan bilgilere tarafından T10X, hızlı çok miktar ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20'den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine de ulaşabiliyor.

T10X modelinin 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 at gücündeki AWD (all-wheel drive) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak.

Andırmak gerekirse elektrikli araçların ÖTV matrah limiti artırıldığını da geçtiğimiz haftalarda sizlere aktarmıştık. Bu şart, Togg elektrikli otomobilinin fiyatının belirlenmesinde de önemli bir rol oynadı. Togg tarafından yapılan açıklamalara tarafından 2023 yılında 20 bin adet akıllı cihaz üretilecek ve zeki cihazlar yıl her tarafında kullanıcılara teslim edilecek. Siparişlerin ve siparişlerin teslimat sıralamasının çekilişle belirleneceğini de belirtelim.

Togg'un ilk aracını denediğimizi ve üretim kampüsünü gezdiğimizi de geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlerle paylaşmıştık. Togg'un ilk aracı ile ilgili ayrıntılı bilgileri videomuzda bulabilirsiniz.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/03/14/togg-un-ilk-elektrikli-otomobili-olan-togg-t10x-953-bin-tl-den-baslayan-fiyatlarla-satisa-sunuldu/