Togg, çıkaracağı NFT koleksiyonunun sahiplerine araç satış önceliği sunacağını sizlere aktarmıştık. Togg, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilen “100. Yıl Özel Seri” NFT koleksiyonunun detaylarını dijital deneyim platformu Trumore üzerinden paylaştı.

5-15 Şubat tarihleri arasında yapılacak açık artırmada NFT satın alanlar, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilen ve 2023 yılının Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında kullanıcılarına teslim edilecek “100. Yıl Özel Çabuk” Togg Zeki Cihazları için ön siparişe katılma ve sıralamasını belirleme hakkı da elde edecek.

Açık artırma yoluyla sahip olunacak ve ön sipariş hakkı sunacak NFT'lerin bedeli, Togg Zeki Cihazına sahip olma bedelinden egemen olacak. 

“100. Sene Özel Hızlı” NFT'lerinin öneri süreci

Kullanıcıların NFT'lere teklif verilebilmek için App Store, Google Play ve App Gallery üzerinden kullanıma sunulan Trumore uygulamasını indirerek Tru.ID oluşturması gerekiyor. Bu adımın gerisinde kullanıcılar, dijital varlık cüzdanlarına aktardıkları Avax dijital varlıklarıyla yeniden aynı alanda yer alacak “NFT Alım Platformu” üzerinden yalnızca bir NFT için öneri verebilecek.

Açık artırma boyunca ilgilenilen NFT'ye en yüksek teklifin verilmesi durumunda, ön sipariş hakkı teklifi verene ait olacak. Kullanıcılar uygulamadaki ‘hemencecik satın al' seçeneği tamamen, ilgilendikleri NFT'ye açık artırma süresinin bitmesini beklemeden de sahip olabilecekler.

NFT sahipleri özel serinin teslimat sıralamasını da belirleyecek

NFT satın alan kullanıcılar, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak üretilen “100. Yıl Özel Seri” Togg Zeki Cihazları için ön siparişe katılma ve teslim alma sıralamasını belirleme hakkı da kazanacak. Bu noktada NFT'lerin 1'den 2023'e kadar numaralanmış olduğunu belirtelim. 

NFT sahipleri, 100. Sene Özel Çabuk Togg Akıllı Cihazları için ön siparişe katılma hakkı ile özel hızlı Akıllı Cihazların teslimatına ilişkin sıralamayı da belirleyecek. Mesela 01 numaralı NFT'yi satın bölge bir kullanıcı, teslim edilmeye başlandığında 100. Yıl Özel Hızlı Togg Zeki Cihazını ilk sırada teslim alacak. 

NFT numaraları Togg'a işlenecek 

NFT sahipleri, bu numaranın işlendiği Togg için de ön sıralama hakkını almış olacaklar. Mesela 1923 numaralı NFT'yi satın bölge bir kullanıcı bu numaranın; ön süsleyici panel üzerine, zeki aygıt anahtarına ve bagaj kapağı üzerine işlendiği özel çabuk Togg Akıllı Cihaz için ön sipariş vermiş olacak. Bu Nedenle öncelikli teslim edilecek bu özel seriden ilgili numaralı Togg'un sahibi olabilecek. Bu zeki cihazların koltukları da çabuk üretimden farklı olarak “100. Yıl Özel Hızlı” amblemi tamamlanmış şekilde üretilecek.

Kullanıcılar büyük kasaba plaka numaralarından, tuttukları takımın kuruluş tarihine, doğum günlerine değin pek fazla sembolik sayıdan oluşan NFT'ler arasından tercihte bulunarak sipariş hakkı ve sıralamasını belirleyebilecekler. 

Koleksiyon değeri olan arkadan itişli 160 kW / 218 bg ve 510 km (WLTP) menzile sahip “100. Yıl Özel Süratli” Togg Akıllı Cihazlar lansmana özel Anadolu ve Gemlik renk seçenekleri ile NFT sahiplerine sunulacak.

Nadirlik ve fiyatlandırma

Siber-Maddesel Mimar ve Yeni Medya Sanatçısı Güvenç Özel'in tasarladığı NFT'lerin müzik içeren versiyonlarında Yeni Medya Sanatçısı Mehmet Ünal'ın suni zeka desteğiyle bestelediği sesler kullanıldı. ‘Tohum', ‘Servet', ‘Ufuk', ‘Spektrum1' ve ‘Spektrum2' isimlerini içeren her bir koleksiyonda sadece bir adet en nadir NFT bulunuyor. Tohum koleksiyonunda Togg'un USECASEMobility® konseptinde yer alan kavramlar, Servet koleksiyonunda Türk mimarisi görselleri, Ufuk koleksiyonunda fütürüstik büyük kasaba görüntüleri ve makineler, Spektrum1'de Türkiye'nin 81 ilinden toplanan şehir halkı görüntüleri, Spektrum2'de Türkiye'nin doğal, tarihi ve turistik görüntüleri, sanatçının el ve dijital eskizleri ile yapay zekâ algoritması harmanıyla ortaya çıkan her biri birbirinden eşsiz parçalardan oluşuyor.

NFT'ler, nadirlik türlerine göre “sıradan”, “nadir”, “fazla nadir” ve “en nadir” olarak belirlendi. Bu NFT'lerin 01 ile 100 aralarında olanları en nadir, 101-250 arasında olanlar çok nadir, 250-999 aralarında olanlar nadir, 1000-2023 aralarında olanları ise olağan olarak gruplandırıldı.

1000-2023 arası adi NFT'ler 10 Avax, 250-999 arası nadir NFT'ler 15 Avax, 101-250 arası çok nadir NFT'ler 20 Avax, 01-100 arası en nadir NFT'ler 30 Avax'tan başlayan fiyatlarla açık artırmaya sunulacak. 

Togg NFT satışından elde edeceği geliri “100. Yıl Özel Seri” NFT koleksiyonunu yaratıcı iki sanatçısıyla paylaşacak ve gelecekte yeni dijital sanatların oluşturulmasında kullanacak. 

Sadece tek bir NFT için önerge verilebilecek 

Trumore uygulamasını indiren ve Tru.ID oluşturan her bir tekil kullanıcı geri çekilemeyecek şekilde yalnızca bir NFT için önerge verebilecek. Aynı kullanıcının bir diğer numaraya teklif vermesi ise önerge verdiği NFT'ye daha yüksek bir öneri gelmesi halinde muhtemel olacak. Bu sayede açık artırma süresi sonunda her Tru.ID sahibi kullanıcı azami bir adet NFT'ye sahip olabilecek.

sırası gelmişken NFT'nin bedelinin, Togg akıllı cihazına sahip olma bedelinden egemen olacağını belirtmekte üstünlük var. Açık artıma tamamlandıktan daha sonra NFT'ler, Togg'un ön sipariş dönemine dek el değiştirebilecek. NFT'ler ile sunulan hakkı, Togg kadar açıklanacak tarihlerde ön siparişe dönüştüren kullanıcıların NFT'leri Togg zeki cihazın cüzdanına aktarılıp akıllı cihazın ayrılamaz bir parçası haline gelecek. Bu noktadan sonra el değiştirilemez durumda olacak. Ön siparişi oluşturulduktan daha sonra Togg akıllı cihazına işlenecek NFT, bununla birlikte özel seriyi onay eden bir dijital sertifika görevi üstlenecek. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/02/01/togg-un-nft-koleksiyona-dair-tum-detaylar