Webrazzi Summit 2021'de toplamda 5 salonda dağıtılmış paneller, sunumlar ve Workshop'lar yapıldı. Bu beş salon aralarında yer alan Growth salonu sektörün birbirinden kıymetli isimlerini ağırladı. Sunum yapan isimler aralarında Aksigorta Bireysel Satmak ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Tezbaşaran da vardı. Konuşmasına sunumuyla aynı başlığı taşıyan 'Dijital Dünyada Nasıl Güvende Kalırız?' sorusuyla başladı.

"Tüketicilerin dijital risk konusunda bilgilendirilmeye ihtiyacı var"

Konuşmasında şirketin toplumun dijital riskler konusunda bilincini ölçmek için 12 ilde araştırma yaptığını söyledi. Araştırmanın detaylarıyla ilgili şöyle konuştu: Tüketicilerin yüzde 54'üne göre dijital risk, bireysel bilgilerin kopyalanması anlamına geliyor. Katılımcıların yüzde 63'ü dijital risklerden evhamlı. Bilgi sahibi epeyce üzüntü düzeyi yükseliyor, alınan önlemler artıyor. Her 4 tüketiciden 1'i olumsuz bir dijital tehlike deneyimi yaşıyor. Anne babaların yüzde 73'ü çocukların dijital güvenliği için evhamlı. 10 ebeveynden 6'sının çocuklarının güvende olmadığını düşünüyor. Dijital risk kavramıyla ilgili tüketicinin aklında net bir tanımlama değil. Alıcı ve ailelerin dijital risk konusunda bilgilendirilmeye ihtiyaçları var. Bilinç artıkça önlem artacak. Dijital risk en üye inecek."

Tolga Tezbaşaran, Aksigorta'nın Türkiye sigorta sektörünün en manâlı temsilcilerinden biri olan Sabancı Holding İştiraki olduğunu sözlerine ekledi. Aksigorta'nın dijital emniyet alanında sosyal mesuliyet projesine imza attığını belirtti. 'Dijital Güvenlik Platformu' adı verilen projede Boğaziçi Üniversitesi iş birliğiyle yapıldığını kaydetti. Toplumsal üstünlük anlayışıyla ücretsiz olarak hayata geçen online eğitim projesi olarak kurgulandığını söyledi. Dijital Emniyet Platformu ile aileler ve KOBİ'lerin dijital dünyadaki risklere karşı farkındalıklarının artırılması hedeflendiğini belirtti.

Bu projenin Aksigorta'nın sürdürülebilirlik anlayışından yola çıkılarak hayata geçtiğini anlatan deneyimli idareci,  Aksigorta'nın sürdürülebilirlik anlayışının üç esas eksene oturtulduğunu dile getirdi. Bunlar aralarında doğayı, doğal kaynakları ve doğal yaşamı gözetmek geldiğini söyledi. İkinci eksenin insan olduğunu belirtti. Üçüncü eksenin ise ana meslek alanları olduğunu kaydetti  ve Aksigorta'nın mahsul ve hizmetleriyle değişen dünya koşullarına hızla adapte olurken, dönüşen risklere karşısında müşterilerimizin ve paydaşlarımızın farkındalıklarını, bilinçlerini artıracak faaliyetler gerçekleştirmeyi hedeflediğini dile getirdi. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/10/21/tolga-tezbasaran-her-4-tuketiciden-1-i-olumsuz-bir-dijital-risk-deneyimi-yasiyor