Eleştirilerin odağında ödülleri belirleyen Hollywood Tanıdık Olmayan Basın Birliği var. Birlik, 87 kişilik ekipte millet çeşitliliğini önemsememek ve 20 yıldır siyahımsı bir üye bulundurmamakla suçlanıyor. Halktan ve sanat dünyası bu duruma tepki gösterirken, Ünlü oyuncu Tom Cruise, geçmişte kazandığı Altın Küre ödüllerini iade etti.

Benzer bir tepki de uzun süredir ödül töreninin yayınlandığı adres olan NBC‘den geldi. Konuyla ilgili bir izah etme yapan NBC Medya, “Hollywood Yabancı Basın Birliği’nin manalı bir reforma ihtiyacı olduğuna inanıyoruz. Fakat, bu büyüklükteki bir metamorfoz zaman ve çaba gerektirir. HYBB‘nin bunu içten şekilde yapmak için zamana ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.” diyerek törenin bir süre kanalda yer almayacağını belirtti. Değişiklilerin yapılması durumunda tören 2023 yılında her tarafta kanalda olacak.

Tartışmaya dahil olan Netflix ve Amazon da eleştirileri destekleyerek  organizasyondan çekileceğini açıkladı. Altın Küre’nin hazırlıklarını tamamlayıp töreni ne süre her tarafta yapacağı ise merak konusu

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/hollywoodda-altin-kure-krizi
Yorumlar