NVIDIA AI çatısı altında yer alan NVIDIA Maxine, görüntülü arama üzerinde gerçekleşen toplantılarda hemen olan çeviri, arkadaki plandaki gürültünün sessize alınması ve göz kontağının sürdürülmesi gibi özellikler sunuyor.

Artırılmış hakikat ve suni zekayı bir araya getiren NVIDIA Maxine doğruca buluşma esnasında bir metin okusanız da bütün katılımcılarla göz kontağını sürdürmeniz mümkün. Hatta toplantılarda aynı anda reel zamanlı olarak pat diye pozitif dilde konuşmanız da olanak zarfında. Bu yetenekler dil bariyerini ortadan kaldırırken, buluşma esnasında diğer görevlere de odaklanabilmeniz yardım oluyor. Arkadaki plandaki gürültünün ortadan kaldırılması ise farklı mekanlardan toplantılara katılmanıza olanak tanıyor. 

Özetleyecek olursak; Maxine'in modelleri, standart mikrofon ve kamera ekipmanıyla elde edilebilecek yüksek nitelikli efektler yaratıyor. NVIDIA Maxine, ses, video ve artırılmış hakikat efektlerini hakiki zamanlı olarak geliştiren yapay akıl özelliklerini yaymak için GPU destekli hızlandırılmış yapay akıl SDK'lardan ve bulutta lokal mikro hizmetlerden oluşan bir pakete sahip. Bu noktada paketin, GPU'larda reel zamanlı çıkarım için hızlandırılmış ve optimize edilmiş yapay akıl özellikleri içerdiğini belirtelim. Bu Nedenle ses, video ve artırılmış hakikat efektlerinde düşük gecikme sağlanabiliyor. 

NVIDIA Maxine, video deşifresi, kodlaması ve kodlamanın değiştirilmesi, sohbete dayalı yapay zeka, bilgisayarla görme, video yayın ve analiz hizmetleri sunuyor. Hem Maxine şirket içindeki sunucularda ya da bulutta çalışabiliyor. Maxine'in birincil adımdan itibaren bulut üstünde çalışabilen bir yapıya sahip olması da şirketlere esneklik sağlıyor. 

Ses SDK'sının kapsamı 

Geliştiriciler, Ses efektleri SDK'sını Windows ve Linux uygulamalarına entegre edebiliyor. Ses kalitesini artırma özelliğine sahip olan ses SDK'sı, ses kalitesini 8 kHz'den 16 kHz'e ve 16 kHz'den 48 kHz'e çıkarabiliyor. 

Bnunla beraber Ses SDK'sı zarfında akustik akustik müdahale etme, şamata giderme, oda yankısının gidirilmesi ve konuşmacı odağı özellikleri sunuluyor. 

Video efekt SDK'sının kapsamı 

Video efekt SDK'sı ise standart web kamerası girişiyle çalışabilmesinin yanı sıra, video konferans düzenlerine zahmetsizce entegre edilebilen suni akıl tabanlı görsel efektleri etkinleştiriyor. 

SDK, sanal arka plan, süper çözünürlük, amplifikatör (upscaler), inşa azaltma (Artifact Reduction) ve video paraziti giderme gibi özellikler sunuyor. Maxine'in Video efekt SDK'sı sanal arka plan özelliği için bir kişiyi segmentlere ayırarak yapay zeka desteğiyle arkadaki planı kaldırma, değişiklik ya da bulanıklaştırma işlemlerini uyguluyor. Upscaler ise 4 kata kadar yüksek nitelikli videolar sunuyor. 

Artırılmış Gerçeklik SDK'sının kapsamı

Artırılmış Realite SDK'sında yüz ifadesi tahmini özelliği sunan Maxine, yüzü takip ediyor ve takip ettiği kişinin ifadesini varsayım ediyor. Aynı şekilde kullanıcıların diğer yere bakarken göz temasını sürdürmesini sağlayan Artırılmış Hakikat SDK'sı, bakışları varsayım etmenin yanına kamera ile hizalayarak bir göz temasını simülasyonu yaratıyor. 

Bunların yanı sıra yüz izleme, yüz işareti izleme ve gövde duruşu tahmini özellikleri de Artırılmış Hakikat SDK'sı zarfında sunuluyor. SDK'nın yüz işareti izleme dahilinde 126 anahtar noktayı kullanarak yüz özelliklerini ve konturlarını tanıdığını belirtelim. Karoser duruşu tahmininde ise Maxine, insan vücüdunun 34 esas noktasını 2 boyutlu ve 3 boyutlu olarak tahmin ediyor. 

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2023/01/13/toplantilarda-ve-sunumlarda-siz-istediginiz-yone-bakarken-goz-temasini-sabitleyen-yapay-zeka-nvidia-maxine