Gizlilik ve güvenlikten ödün vermeden verilerin depolamasını, işlemesini ve dağıtımını karşılayan bir teşebbüs olarak hizmet veren TransferChain'i başlangıçta geçtiğimiz yılın Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Takriben 1 yılın peşinde yeni bir gelişme ile karşımıza meydana çıkan TransferChain, yatırım aldığını duyurdu.

TransferChain göre paylaşılan bilgilere kadar girişim, 10 milyon dolar değer biçme üzerinden yatırım aldı. Hatırlatmak icabında TransferChain, 2020 yılının birincil aylarında ise 6 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım almıştı. TransferChain tarafından edindiğimiz bilgilere tarafından söz konusu yatırım, yabancı melek yatırımcılar tarafından alındı. 

Berke ŞipkaMert BaşerTuna Itina ve Çağatay Tengiz göre kurulan TransferChain, blockchain tabanlı dağıtık mimarisi tamamen rahat ve tehlikesiz veri yönetimini mümkün kılıyor. Data depolama ve transferinin yanı sıra mesajlaşma da dahil edinmek üzere data alışverişinin rahat ve tehlikesiz gerçekleştirilmesini karşılayan ansızın artı mahsul sunan girişim, merkeziyetsiz yaklaşımı ve eşsiz yazılım mimarisi ile rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.

Yakın zamanda son kullanıcıların deneyimine de açılacak olan TransferChain'in halihazırda 30'dan pozitif kurumsal şirkete faal olarak hizmet sunduğunu da ekleyelim.

Servislerini öncelikli olarak KOBİ ve kurumsal şirketlerin deneyimine sunan TransferChain, 2022 yılında Türkiye'de yedekleme hizmeti olan dağıtık yedekleme sistemi (backup manager) ile daha artı kurumsal şirketin verilerini güvence altına almayı ve şirketleri fidye yazılıma (ransomware) karşısında korumayı da hedefliyor.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2021/12/13/transferchain-10-milyon-dolar-degerleme-uzerinden-yatirim-aldi