Türkiye'nin lider, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Trendyol, e-ihracat ile yerli üreticileri globaldeki müşterilerle buluşturuyor.

Trendyol, yerli üreticilerin ürünlerini e-ihracat ile yurt dışındaki müşterilere ulaştırıyor. Almanya'daki müşterilerine özel trendyol.com/de ve trendyol.com/en aracılığı ile Türk üreticileri Avrupa'nın 27 ülkesiyle buluşurken, yerli üreticiler Trendyol aracılığıyla 50'den pozitif global e-ticaret platformunda öbür coğrafyalardaki müşterilere ulaşıyor.

2021'de Avrupa'dan Orta Doğu ve Afrika'ya, çok geniş bir coğrafyada 100'e yakın ülkeye ihracat yapan Trendyol ile yerli ürünlerin globalde 4 milyon müşterisi bulunuyor. 2023 yılında ihracat hedefini 1 milyar dolar olarak belirleyen ve e-ihracat için önümüzdeki üç sene içinde 500 milyon USD yatırım yapacak olan Trendyol, 5 sene içinde toplam satışları içerisinde e-ihracatın payını yüzde 33'e çıkarmayı hedefliyor.

Birleşmiş Markalar Derneği ile e-ihracatta zor birliği

Trendyol, Türkiye'nin en büyük işvereni ve ihracat gücü olan perakende sektörünü teşvik etmek amacıyla Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ile bir işbirliğine imza attı. Bu iş birliği dahilinde Trendyol, BMD üyesi olan Türk markalarını global pazarlara taşıyarak milyonlarca müşteri ile buluşturacak. Bu Nedenle ülkeye döviz girişini artırarak ülke ekonomisine sağladığı faydaları daha da büyütecek. Hem, Global e-ticaret sitelerinde Trendyol'un ihracat payını artırırken Türkiye'nin önde gelen markalarının da yer almasını sağlayacak.

Kaynak: webrazzi.com URL: https://webrazzi.com/2022/05/06/trendyol-e-ihracat-ile-kobi-ve-esnaflari-yurt-disina-tasiyor