Platform laf konusu açıklama hakkında gelen şikayetler üstüne gönderiyi ve eklenen fotoğrafları iyice kaldırdı. Platform kadar yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı.

“Yaptığımız inceleme sonucunda gönderi kaldırıldı. TripAdvisor olarak her zaman doğruyu sağlamayı hedefliyoruz ve Auschwitz Anıtı ve Müzesi‘nden, genelde da Yahudi cemaatinden ve olaydan etkilenen topluluklardan özür diliyoruz.”

İncelemelerde teknoloji ve insanlardan oluşan bir karışımın kullanıldığını belirten platform, onayın bir insan kadar mı yahut makineler kadar mı gerçekleştiğini belirtmedi.

öte taraftan Auschwitz Müzesi‘nin, olayı TripAdvisor‘a ilettiklerinde gönderinin sitenin kurallarına yerinde olduğu konusunda geri bildirim aldıklarını söylemesi kafalarda soru işaretleri yarattı. Daha sonrasındaysa Müze hata hakkında bir tweet atarak TripAdvisor‘a teşekkür edip firmayı peşine düşüp takip etti.

We have reported this review of the @AuschwitzMuseum posted on @TripAdvisor.

'This place was great went there with my newborn babys to deneme the chamber bacak they came out deformed. Ayak its fun for the family.'

According the company, it complies with their submission guidelines. pic.twitter.com/JEHuLaTKxP

— Auschwitz Memorial (@AuschwitzMuseum) May 6, 2021

Kaynak: shiftdelete.net URL: https://shiftdelete.net/tripadvisor-auschwitz-hatasi-icin-ozur-diledi